Kako zaštititi djecu od bakterija i virusa

djeca rast, mudrosti , tata, mama, sigurnost, djeca rast, zdravlje, djeca, bakterije

Kako bi ubili sve bakterije na rukama, bitno je da naučite dijete da svaki puta kada dođe izvana, nakon korištenja wc-a ili diranja nečeg prljavog, opere ruke sa vodom i sapunom. Da bi se uništile i uklonile sve bakterije koje se nalaze na prljavim rukama, dijete treba temeljito prati ruke barem 30 sekundi, sa vodom i sapunom.

Najopasnije bakterije koje se nalaze na sirovom mesu su escherichia colli i salmonela, pa je vrlo važno počistiti sve površine na kojima je bilo sirovo meso. Tako primjerice dasku za rezanje, odmah operite vodom i deterdžentom za pranje suđa, a površine na kojima je bilo sirovo meso, dezinficirajte.

Ukoliko je neki član obitelji bolestan, dijete ćete sačuvati bolesti ako ćete daljinske upravljače, kvake i igračke brisati antibakterijskim sredstvom nakon svakog diranja bolesne osobe, kako se dijete ne bi zarazilo.

Ono što je najbitnija uloga u odgoju djeteta je da nauči svoje dijete da treba prati ruke svaki puta kada dođe izvana, nakon svakog korištenja wc-a, nakon diranja životinja, igranja u parku i prije svakog jela.

Kada odlazite sa djetetom na mjesta gdje nema dostupnih umivaonika za pranje ruku, nosite sa sobom maramice za pranje ruku i dezinfekciju. Njima svaki puta pobrišite djetetove ruke, nakon igre ili diranja prljavih predmeta, a prilikom pranja ruku bi bilo dobro ukoliko bi mogli očistiti mjesta ispod noktiju, gdje se bakterije najviše zavlače.

Ukoliko se dijete ogrebe ili padne, pa nastane rana, prije dezinfekcije morate ozljeđeno mjesto temeljito oprati vodom i sapunom, pa ga tek onda dezinficirati i zaštititi flasterom. Flaster morate mijenjati svakog dana sve dok rana ne zaraste.

izvor: savjetnica.com