Kako stres s posla ostaviti za sobom

stres
Koliko se god ljudi voljeli žaliti na posao koji rade, većina ipak voli svoj posao. Usprkos tome, posao može biti toliko zahtjevan da na kraju radnoga dana ne možete baš jednostavno otići doma, ostaviti posao iza sebe i opustiti se.

Nudimo vam nekoliko savjeta o tome kako možete s ukućanima podijeliti svoja iskustva s posla, a da na njih ne prenesete stres. - piše Žena vrsna.

Sačuvajte malo mašte i kreativnosti za svoju obitelj

Obiteljski je život predivna avantura, koja postaje još ljepša kada u nju ulažete što je moguće više pozitivne energije.

Kada odlazite s posla, ostavite posao za sobom

Nemojte ponovno u mislima premotavati dnevne dogodovštine s posla zamišljajući što ste trebali reći ili napraviti. Usredotočite se na sadašnji trenutak i uživajte u blagoslovima obiteljskoga života.

Budite višedimenzionalni

Vi ste više od svoga posla. Pobrinite se za to da njegujete svaki dio svoga života - dom, župu, posao, zajednicu i sebe.

Podijelite priče s posla sa svojom obitelji

Ako s članovima svoje obitelji podijelite neke priče i iskustva s posla, oni će lakše razumjeti velik dio vašega života. Osim toga, djeci ćete pokazati kako biti karakterna osoba na poslu.

Pokažite poštovanje prema članovima svoje obitelji

Podrazumijeva se da se prema svojim kolegama odnosite profesionalno i s poštovanjem. Zašto ne bi i vaša obitelj profitirala od istog takvog ponašanja kod kuće?

Prakticirajte timski rad

Nemojte pokušavati biti supermama ili supertata. Pitajte članove svoje obitelji za mišljenje da biste mogli bolje postupiti u određenoj situaciji. Podijelite odgovornosti i prihvatite sudjelovanje kako u kućanskim poslovima tako u zajedničkim zabavnim aktivnostima.