Kako smršaviti plivanjem?

Plivanje ima prednost za pretile ljude, trudnice i kod osoba koje se oporavljaju od nekih povreda, jer se pretjerano ne opterećuje niti jedan dio tijela.

Plivajući prsno ili leđno, sagorijevate jednak broj kalorija kao i kod brzog hodanja ili jogginga. Doduše američka istraživanja pokazuju kako se plivanjem u usporedbi s hodanjem i vožnjom bicikla najmanje troše kile.

Velika je razlika i u tome u kakvoj vodi plivate. U hladnijoj, od oko 23 stupnja tijelo više troši energiju, ali i stimulira apetit, pa se najčešće može pogriješiti ako se nakon izlaska iz vode odmah najedete i nadomjestite sve sagorene kalorije.

Možete računati da žena s otprilike 74 kilograma u prosjeku za sat vremena plivanja sagori 581 kaloriju. Naravno, ukoliko imate snage plivati stil leptira za sat vremena možete potrošiti čak 813 kalorija. Također je bitna i brzina plivanja, ali nije se nikad pametno ni preforsirati kako vam se plivanje ne bi zamjerilo. Radije to radite više puta dnevno dok ste na godišnjem i sigurno ćete se osjećati bolje.

Izvor:She.hr