Kako smanjiti kolesterol?

kolesterol, jetra, masna supstanca, zdrava hrana, povišeni kolesterol, tihi ubojica, kolesterol, smanjiti , namirnice

S promjenama treba početi odmah kako ne bi porasla opasnost od nastanka bolesti koje bi mogle ozbiljno zaprijetiti vašem kardiovaskularnom sustavu. Srce je važan organ i treba ga čuvati od štetnih utjecaja kako se ne bi doveli u situaciju opasnu po zdravlje.

Što treba učiniti kako bi se smanjio kolesterol? Ne možete bez grickalica i u kućnoj zalihi uvijek imate nešto spremno da vam utaži glad? Vrijeme je da zaboravite na čips i okrenete se zdravim grickalicama kao što su orašasti plodovi.

Dokazano je kako se radi o namirnici koja pomaže sniziti kolesterol, a na temelju provedenog istraživanja pokazalo se da osobe koje pojedu svaki dan malo badema ili oraha imaju manju vjerojatnost da će oboljeti od srčanih bolesti. Bez obzira na to što se radi o zdravoj hrani, ni ovdje ne treba pretjerivati jer su plodovi puni kalorija.

Morski plodovi su još jedna skupina namirnica s kojima ćete smanjiti udio kolesterola te poboljšati kvalitetu življenja, a najviše zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama. Ribe se isto moraju naći na vašem popisu zdravih namirnica.

Neka riba za ručak postane tradicija.Debljina je još jedan od faktora koji doprinose većem kolesterolu i zbog toga je važno što prije smanjiti broj kilograma jer tako dolazi do rasta kolesterola poznatijeg kao HDL, a koji se smatra dobrim za razliku od kolesterola LDL.

Stres je postao najveći neprijatelj modernog čovjeka, a kako ga se teško riješiti sve je veći broj onih koji se bore s bolestima povezane sa stresom. Potrebno je pronaći način kako izbjeći stres jer upravo on uzrokuje povećanje kolesterola. Okrenite se stvarima koje vas usrećuju i pokušajte svaki dan ili svaki drugi pronaći vrijeme samo za sebe.

Aktivnost treba biti sastavni dio života i zato ne treba zanemarivati potrebu da se svaki dan puno krećete, hodate, trčite ili vježbate u teretani. Pronađite nešto što vas čini sretnima i zbog čega ćete biti zadovoljni svojim životom te tako izbjeći opasne bolesti.

Izvor: savjetnica.com