Kako se zdravo udebljeti?

Zvuči nevjerojatno, ali na tržištu ne postoje preparati za debljanje, ali postoje metode koje se mogu primijeniti, piše komentar.hr.

Razlozi mršavosti mogu biti ubrzan metabolizam, stresan život, problemi s apsorpcijom hrane, hiperaktivnost, depresija, pretjerana tjelovježba, poremećaji prehrane poput anoreksije i bulimije, hipertireoza, neuravnotežena prehrana.

Ukoliko imate ubrzan metabolizam pomoći će povećanje unosa zdravih namirnica više puta na dan. Jedite šest manjih obroka dnevno i povećajte unos ugljikohidrata. Čak i kada se želite udebljati, morate slijediti pravila zdrave prehrane. To znači da morate jesti redovno i pri svakom obroku unositi namirnice koje sadrže škrob, kao što su tjestenina, krompir i riža. Zatim, jedite puno voća i povrća, orašastih plodova i sjemenki te svakodnevno uzimajte vitamin B12.

Povećajte broj kalorija u vašim obrocima koristeći kvalitetna ulja poput maslinovog. Ukoliko ste konstantno izloženi stresu na poslu ili kod kuće, trebali biste se suočiti s ovim problemom konsultujući se sa psihologom koji će vam pomoći da se bolje nosite sa svakodnevnim izazovima.

Ukoliko je vaš problem apsorpcija hrane, liječnik vam može pomoći tako što će vam prepisati potrebne lijekove koji pospješuju probavu.

Pogrešno je vjerovanje da vježbati trebaju samo oni koji žele smršaviti. Lagana fizička aktivnost je dobra i za mršave, ukoliko se pravilno izvodi.