Kako se razbuditi bez uobičajene jutarnje kave?

zdrvavlje, kava, čaj, kava, kava, zanimljivosti, hrana, kava, čaj, mobitel, kava, seks, izbor, kava, krađa, plavuša, oglas, kava, buđenje, tjelovježba, kava, učenje, studenti, Mostar, ugostitelji, objekti, zatvaranje, kava, cigare, pušenje, buđenje, Rano buđenje, kava, kava, voda, sunce, kava, Facebook, kava, oprez, mostarci, razgovor, kava, kava, kofein, konobar, konobari, hoteli, konobari, ponedjeljak, kava, zdravlje, kava, spavanje
Ako ste primijetili da se ne uspijevate razbuditi bez ogromne šalice kave, onda bi trebali promijeniti navike po ustajanju, piše abcportal.info.

Ispijanje kave ujutro nije jedini način da se razbudite. Predstavljamo vam osam drugačijih načina da svježi i puni energije uđete u novi dan.

Istežite se

Isprobajte takozvanu "pozu ribe". Lezite na leđa i stavite ruke ispod kukova. Zatim odignite torzo od zemlje i polako zabacujte glavu. Ova joga poza stimulira krvotok i pomaže vam da se brže razbudite.

Zagrizite jabuku

Ovo voće će vam dati potrebne šećere i druge ugljikohidrate kao energiju za vaše tijelo. Odlične su i banane i naranče. Idealno bi bilo da ih jedete uz neki izvor bjelančevina, recimo, bademe.

Vježbajte

Možda vam se ujutro čini da nećete ni uspjeti ustati iz kreveta, ali ne trebate se prepuštati takvom osjećanju. Natjerajte sebe da vježbate, makar 15 minuta svakog jutra. Vježbanje će osloboditi endorfine, zbog kojih ćete se dobro osjećati i ući ćete spremni u novi dan.

Izađite na svjež zrak

Idealna jutarnja vježba je šetnja, jer je dokazano da smanjuje stres i umor. Osim toga, istraživanja su pokazala da izlaganje jutarnjem suncu potiče mršavljenje.

Istuširajte se hladnom vodom

Vjerojatno će vam u početku biti neugodno, ali ćete se navići. Zbog nagle promjene temperature brzo ćete se razbuditi. Ako mislite da tuširanje hladnom vodom ipak nije za vas, barem priuštite sebi ledeno umivanje.

Pijte vodu

Ako popijete čašu hladne vode ujutro, ubrzat ćete cirkulaciju i lakše se razbuditi.

Umjesto kave, pijte čaj

Ako uživate u ritualu jutarnjeg ispijanja, kavu možete zamijeniti čajem. U čaju ima kofeina, doduše značajno manje nego u kavi, ali će vam zato ojačati imunološki sustav i sniziti krvni tlak.

Slušajte glazbu

Napravite svoju listu omiljenih jutarnjih pjesama koje vam daju energiju i izazivaju dobro raspoloženje. Ako još i zaigrate, efekt će biti potpun.