Kako se opustiti od stresa

trema, pobjeda, stres, zdravlje, stres, radnici, stres, pomoć

Koliko god se ponekad činilo teško, i koliko god vam ponekad izgledalo kako ništa nema smisla, možete uvijek povratiti radost života. A u nastavku vam donosimo par savjeta koji će vam otkriti kako je to moguće.

Slušajte glazbu i plešite što više. Ukoliko vam je neugodno opustiti se u potpunosti pred drugima, iskoristite priliku dok ste sami, pa makar i 5 minuta na dan i plešite i pjevajte. Prepustite se glazbi koju volite, i vidjet ćete koliko ćete se nakon toga ljepše osjećati i kako će vam ubrzo na licu biti osmijeh.

Složite si svoju kutijicu sa dragim vam stvarima i uspomenama, pa uvijek kada se osjetite loše ju otvorite i neka vam bar na trenutak misli odlutaju na mjesto gdje se osjećate lijepo, sigurno i ugodno. Neka ta kutijica bude uvijek uz vas.

Voda je spas i energija koja vam je potrebna svaki dan kako bi funkcionirali! Pijte dvije litre vode na dan i tuširajte se svaki dan, po mogućnosti što hladnijom vodom koja će vas dodatno napuniti energijom.

Koliko je poznato da je malim bebama važan dodir, tako je i kada odrastemo. Svima je važan i potreban dodir, pa se ne ustručavajte biti zagrljeni i grliti što više. Svaki zagrljaj produžiti će vam život za nekoliko minuta i natjerati vam osmjeh na lice, ma koliko god vi bili lošeg psihičkog stanja.

Radite sve stvari koje vas vesele, primjerice kupite nešto za svoju prijateljicu, poklonite nešto sami sebi, pomozite voljenoj osobi, ma što god vam tjera osmjeh na lice i što vam god pomogne da se osjećate zadovoljno i sretno, pa makar na trenutak. Sve te sitnice su potrebne da bi čovjek bio sretan, a što ih je više to se čovjek bolje osjeća.

izvor: savjetnica.com