Kako se nositi s proljetnim umorom

koža, dijete, alergija, ambrozija, alergija, lijek, alergija, lijek, astma, alergija, zdravlje, alergija, proljeće, lijek, alergija, alergija, ublažavanje, proljeće, umor, proljetni umor, čistač nosa, tekućina za ispiranje nosa, prirodni pripravci, alergija, alergija na hranu, alergija, kuća, alergija, alergije, Simptomi alergije, ambrozija, alergija, godine, ambrozija, alergija, proljetna alergija, ambrozija, Vlada HB županije
Nedostatak energije, vrtoglavica, napetost mišića, gubitak apetita i poremećaj spavanja samo su neki od simptoma proljetnog umora.

Proljetni umor može dovesti do peckanja u očima, problema s pamćenjem, znojenja i općeg osjećaja nelagode. Kako se nositi s proljetnim umorom? Korisni savjeti će vam pomoći da vratite vitalnost.

Nedostatak sunčeve svjetlosti tijekom zime i nedostatak tjelesne aktivnosti samo su neki od čimbenika za razvoj proljetnog umora. Siromašna prehrana, koja ne opskrbljuje organizam potrebnim vitaminima, mineralima i drugim vitalnim elementima, također je razlog za pojavu umora.

Pravilna prehrana je jako važna

Ako ste tijekom zime uglavnom konzumirali masnu hranu i ugljikohidrate, te niste jeli dovoljno voća i povrća, rizik od proljetnog umora je vrlo visok. Sad pokušajte uravnotežiti svoju prehranu. Trebali biste ograničiti unos masti i šećera, te povećati potrošnju vlakana.

Masna hrana i slatkiši mogu dovesti do inertnosti. Trebate piti više mineralne vode koja će uravnotežiti razinu minerala u tijelu. I riba je odlična hrana protiv umora. Nedavne studije pokazuju da dnevna konzumacija ribe potiče dobro funkcioniranje tijela i daje potrebnu energiju. Riba djeluje poput ‘hranjivog tonika' na organizam.

Neraspoloženi zbog loše prehrane

Proljetni umor može biti simptom mnogih ozbiljnih bolesti. Na primjer ako se osjećate umorno i debljate se bez očitog razloga, onda možda imate problema sa štitnom žlijezdom. Zato proljetni umor može biti vrlo ozbiljan zdravstveni problem.

Ako se stalno pospani i loše raspoloženi, najvjerojatniji razlog je nedostatak željeza. Željezo igra vrlo važnu ulogu u formiranju hemoglobina i vrlo je korisno za imunološki sustav. Preporučeni dnevni unos željeza za odrasle osobe iznosi oko 15 mg - zapravo stručnjaci preporučuju 10 mg za muškarce i 18 mg za žene.

Glavni izvori željeza su soja, špinat, orašasti plodovi, crveno meso, perad i riba. Mlijeko i mliječni proizvodi sadrže malo željeza. Željezo se apsorbira bolje ako je količina vitamina C u tijelu na normalnoj razini.

Nedostatak željeza može dovesti do mnogih ozbiljnih bolesti, poput anemije. Funkcioniranje imunološkog sustava je lošije i organizam postaje manje otporan na infekcije i viruse. Osobe koje pate od pomanjkanja željeza teže se koncentriraju i često pate od respiratornih problema. Niska količina željeza u tijelu povećava rizik od raka i srčanog udara.

Kao što vidite, proljetni umor može biti vrlo ozbiljno zdravstveno stanje. Opskrbite svoje tijelo potrebnim hranjivim tvarima, budite aktivniji i lakše ćete se nositi s proljetnim umorom./HMS/