Kako početi vježbati i promijeniti način života nakon duge pauze?

tjelovježba

Ukoliko godinama niste ništa vježbali, a imate želju vratiti tu zdravu naviku u svoj život, pomoći će vam sljedeći savjeti.

Postavite mala očekivanja, jer ukoliko odmah od samog početka želite početi jakim tempom to bi vas moglo brzo poljuljati u odluci da vježbate. Nakon duge pauze potrebno se vratiti u rutinu vježbanja te je najbolje započeti s dva dana tjelovježba tjedno.

Možda ćete polako i postati jedna od osoba koja uspjeva vježbati svakog dana. Nije loša ideja pronaći društvo za vježbanje, jer sve je lakše u dvoje pa i dobiti motivaciju. Osobito kada je potrebno krenuti u teretanu nakon iznimno duge pauze.

Kada se odlučite na povratak vježbanju, postavite si ciljeve. Nema potrebe da se ubijate u vježbanju ukoliko je vaš motiv zdravlje i općenito bolji osjećaj u vlastitoj koži.

Bitno je napomenuti kako teretana ne mora biti vaš jedini izbor, jer takav stil vježbanja ne odgovara svakome. Možete i vježbati kod kuće, odlučiti se na trčanje i vježbanje u prirodi. Upisati satove aerobika ili plesa. Važno je izabrati tjelesnu aktivnost koju ćete raditi s užitkom.

I na kraju, potrebno je nabaviti nove tenisice s kojima će novi početak vježbanja biti lakši. Istina je kako zbog njih nećete vježbati bolje niti trčati brže, ali ćete se osjećati motivirano i to je za početka dosta.

Izvor: cafe.hr