FOTO  Kako ispravno obavljati veliku nuždu?

hemeroidi, krvarenja hemeroida, bolno oticanje, bol oko anusa., dugotrajna sjedenja, probava redovita, direktno na bolno područje, proširene vene, hemeroidi, Piti tekućine, izbaciti alkohol, nevenova mast, hrana bogata vlaknima, hemeroidi, krvarenja hemeroida, vanjski hemoroidi, Hemoroidalni pleksus, Anus, širenje vena, infekcija, crno vino, jaki začini, velika nužda , rak crijeva, Čučanje opušta , Probavni problemi, slaba probava, probavne smetnje, probava, wc, tajne, zatvor, wc, wc šolja, hemeroidi, wc školjka, vjetrovi, Probavni plinovi, slaba probava, probava, kastracija, čajevi protiv zatvora, konstipacija, Detoksifikacija
U 2003. godini napravljena je studija na 28 volontera koji su se podvrgnuli eksperimentu i obavljali nuždu sjedeći na standardnom toaletu, sjedeći na nižem toaletu i obavljali nuždu u čučnju.

Čini se kako već generacijama veliku nuždu obavljamo na pogrešan način, a razlog tome je standard koji je prihvaćen u zapadnom svijetu i izum modernog toaleta.

Naime, ljudi su po svojoj anatomiji „dizajnirani" za čučanje te bi, kako tvrde znanstvenici sa Standford sveučilišta, veliku nuždu tako i trebali obavljati.

Čučanje opušta naše mišiće pa je tako ljudskom tijelu potrebno manje truda i naprezanja, a i manje vremena da obavi nuždu.

Čučanjem se debelo crijevo ispruži više nego sjedenjem i dolazi položaj za lakšeg izbacivanja izmeta. Idealna pozicija u kojoj bi vaše tijelo trebalo biti prilikom obavljanja velike nužde je da su vam leđa i noge pod kutom od 35 stupnjeva.

Svoje tijelo možete dovesti u taj položaj da noge stavite na neki malo uzvišeniji objekt prilikom sjedenja na toaletu, npr. neku manju sjedalicu ili kutiju.

Ovakvim načinom obavljanja velike nužde postoji vjerojatnost da bi se mogla smanjiti mogućnost pojave prilično ozbiljnih bolesti kao što su ulcerozni kolitis i rak crijeva.