Kako i zimi imati lijepu kožu

zima, koža, vrijeme u BIH

Koža je najveći organ, što je čini jednom od najbitnijih dijelova našeg tijela. Sve žene žele imati meku i nježnu kožu, no postoji puno faktora koji otežavaju postizanje toga, posebno preko zime. Oštar vjetar, niske temperature i nedostatak vlage su samo neki od čimbenika zbog kojih je zima štetna za tvoju kožu.

No, uz razvijanje i praćenje dobrih navika, briga za njegu i zdravlje kože nikada nije bila lakša.

5 koraka za zdravu, njegovanu i lijepu kožu

1. Svakodnevno eksfoliranje kože lica

Eksfolijacijom (uklanjanjem gornjih slojeva mrtve kože) činiš svoju kožu mekšom tako što se rješavaš prljavštine, mrtvih stanica, viška masnoća i slično. Možeš napraviti DIY piling tako što ćeš pomiješati zrna kave sa sapunom za čišćenje lica. No, nemoj to raditi češće od jednom ili dva puta tjedno zato što ćeš prouzročiti iritaciju i crvenilo kože.

2. Čišćenje kože

Možda je teško povjerovati, no puno žena čisti svoju kožu na potpuno krivi način. Ne mislimo na krivi proizvod na čišćenje, nego postupak. Prečesto pranje ili pranje vrelom vodom dovodi tvoju kožu do gubitka vlage i masnoća koje su joj potrebne. Koristi hladniju vodu, a proizvode za čišćenje nanesi prstima ili nježnim aplikatorom. Nakon čišćenja nikad nemoj zaboraviti hidratantnu kremu.

3. Hidratacija

Tvojoj koži nije toliko bitno koju hidratantnu kremu ili losion koristiš dok god to radiš redovito. Trebala bi hidrirati kožu svako jutro i večer, nakon kupanja, prije stavljanja make upa, te kad god osjetiš da se tvoja koža osjeća suho i zategnuto.

4. Make up

Tvoje omiljene četkice za make up su pravo leglo bakterija, ako ih ne pereš redovito i na ispravan način. Prljave četkice za make up će iziritirati tvoju kožu, začepiti pore, i proširiti bakterije po ostatku tvog tijela. Kako bi ovo izbjegla, peri svoje četkice barem jednom tjedno, u toploj vodi s vrlo malo sapuna.

5. Večernja rutina

Vjerojatno si često prelijena da bi skinula svaki trag make upa, očistila lice, nanijela masku i hidratantnu kremu, te posebne kapi za područje oko očiju. No, ako zaista želiš meku i nježnu kožu, te vječni mladenački izgled, ovo je pravi način da to i postigneš.