Kako da se vaša koža ne guli ljeti?

kreme za zaštitu, sunčanje, produženje , život, zaštitni faktor, krema za sunčanje, toplinska iscrpljenost, sunčanica, simptomi, koža, sunce, sunčanje, sunčanje, guljenje, mlijeko za sunčanje, ulje za sunčanje, krema za sunčanje, sunčanje, krema za sunčanje, mlijeko za sunčanje, ulje za sunčanje, krema za sunčanje, prošla godina
Ako se prvi put izlažete suncu nakon zime, nemojte koristiti kremu za sunčanje ispod 15 zaštitnog faktora. Obvezno je da je nanesete na lice. Posebnu pažnju obratite na ramena, ruke, stopala, piše azramag.ba.

Iako mnoge kreme za sunčanje reklamiraju kao vodootporne, ipak je potrebno ponovo nanijeti sredstvo za sunčanje. Nakon svakog kupanja u moru, istuširajte se slatkom vodom, kako biste makli ostatak soli, koja u kombinaciji sa sunčevim zrakama može biti itekako štetna. Sredstvo za sunčanje nanesite ponovo, pogotovo ako ste u moru proveli više od 20 minuta. Izbjegavajte direktno izlaganje suncu u periodu od 10 do 16 sati.

Vašoj koži je potrebna hidratacija, jer na plaži gubi potrebnu tekućinu. Nakon tuširanja namažite se losionom za tijelo ili nanesite ulje za tijelo. Na taj način će vaša koža biti manje iritirana i spriječit ćete mogućnost ljuštenja kože.