Jutro poslije više neće biti problem: Ublažite mamurluk u samo 5 koraka

Želite li preživjeti mamurluk trebate znati nekoliko pravila koja vam itekako mogu olakšati iduće jutro. Doznajte nekoliko trikova protiv mamurluka.

Mamurluk je reakcija na ispijanje većih količina alkohola, promjene koje alkohol ima na vaše stanice u mozgu kao i ni na krvne žile jedan su od razloga onih ružnih nuspojava dobrog izlaska, pišu hrvatski mediji. Želite li umanjiti glavobolju, vrtoglavicu i mučninu koja će vas dočekati idućeg jutra pokušajte biti pametni i opet se dobro zabaviti.

1. Pijte polako
Što sporije budete ispijali svoje alkoholno piće, to će ono sporije "udariti" u vaš mozak. Dozvolite vašem organizmu da sagori uneseni alkohol kako bi mogli što duže izdržati dobar provod.

2. Pijte na pun želudac
Kada je riječ o ispijanju alkohola, uz onaj budite umjereni ovo je vjerovatno jedan od najboljih savjeta. Hrana usporava apsorbiranje alkohola u tijelo, što znači da vas alkohol neće tako brzo "lupiti" u glavu. Nije važno što ste pojeli, glavno da ste siti krenuli u noćni izlazak. Prijedlog je masnija hrana jer masnoće također usporavaju razgradnju alkohola.

3. Izbjegavajte mjehuriće i slatka pića
Gazirana alkoholna pića, uključujući i sokove pomiješane sa alkoholom puno brže odlaze u krvotok što znači da ćete puno brže osjetiti učinak alkohola. Radije odaberite nešto bez mjehurića, a organizam će vam idućeg jutra itekako biti zahvalan. Isto vrijedi i za slatka pića poput koktela ili likera.


4. Birajte šta pijete
Različita alkoholna pića imaju i različit učinak na vaše tijelo. Ako već planirate, radije pijte providna, odnosno neobojena pića kao što su votka, džin i bijeli rum. Ona će zasigurno ublažiti mamurluk koji vas očekuje dan poslije. I pivo je dobar odabir protiv mamurluka. Ne miješajte više vrsta pića jer posljedice vam se nikako neće svidjeti.

5. Pijte puno tekućine
Dehidracija je također vrlo česta pojava kod veselih noćnih druženja u kombinaciji sa alkoholom. Između svakog pića popijte barem decilitar vode. Glavobolja kao dio mamurluka najčešće je uzrokovana upravo dehidracijom organizma.