Jutro bez stresa: Kako biti produktivniji čim se probudite

buđenje

Češće vam se događa da biste htjeli ostati u krevetu i trebaju vam savjeti kako ujutro biti produktivniji i ustati iz kreveta u roku jedne minute? Coveteur donosi nekoliko savjeta kako bi vaša jutra bila produktivna od prve minute kada se probudite. Moguće je imati jutro bez stresa, samo trebate uvesti nekoliko promjena u vašu rutinu.

1. Skuhajte dobru kavu

Većini ljudi jutro započinje kavom, zato uložite u kvalitetnu kavu i dodatke koje koristite kako se ne biste osjećali kao da ste ustali na lijevu nogu. Ako imate aparat za kavu, bilo bi dobro da namjestite 'tajmer' pet minuta prije nego što se budite tako da se probudite uz miris kave.

2. Prekinite stiskati gumb za odgodu alarma

Ako ste ljubitelj stiskanja gumba za odgodu alarma u nedogled, postoji jedna jednostavna mjera kojom to možete spriječiti. Stavite mobitel na kojem imate uključen alarm na drugi kraj sobe ili čak u drugu prostoriju i na taj ćete način biti prisiljeni ustati, a onda više nema smisla otići u krevet. Jednom kad ste na nogama sve je lakše.

3. Pripremite odjeću večer prije

Kada je riječ o planiranju i jutru, planiranje se najviše odnosi na biranje odjeće koju ćete odjenuti sljedeći dan i priprema torbe koju nosite na posao ili u školu. Ujutro ćete zbog toga imati 15 minuta više.

4. Planirajte obroke

To ne znači da cijelu nedjelju trebate kuhati, ali večer možete posvetiti pripremi nekog jela kojeg odmah možete doručkovati. Ako vam se ne da raditi pljeskavice i slična praktična jela za ponijeti na posao, pripremite barem zobenu kašu. Da bi uštedjeli na jutarnjem vremenu, navečer pomiješajte sve sastojke za zobenu, prelijte svojim omiljenim mlijekom i neka čeka jutro.