Jutarnje navike koje vam mogu spasiti život

Ako je tako, mogli biste sami sebi skratiti život, ali i smanjiti sreću i energičnost. Vrijeme je da usvojite nove navike, piše tportal.hr.

Po jutru se dan poznaje. Zasigurno ste više puta čuli tu rečenicu, ali vjerojatno niste svjesni koliko je istinita. Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, imat ćete loše dane. Na to upozoravaju američki liječnici koji su izradili upute za ljepša jutra. Usvojite li ih, mogli biste uživati u sretnijem i zdravijem životu.

Udahnite zrak
Nakon spavanja, soba je puna ustajalog zraka čak i ako vam je prozor bio otvoren. Čim se ustanete, otvorite sve prozore u domu, glavu izbacite van i duboko udahnite i izdahnite 10 minuta. Pritom bi bilo dobro da sami sebe podsjetite da ste živi, zdravi i sretni. Ako uspijete ujutro razviti pozitivan stav, tijekom dana ćete biti otporniji na negativnosti koje će sigurno naići.

Istezanje
Tijelo je nakon spavanja pomalo tromo i svaki nagli pokret mogao bi uzrokovati probleme. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno napravite vježbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, pitajte trenera u obližnjoj teretani, a možete potražiti i na internetu gdje se nude takvi sadržaji i u video obliku.