Juha koja ima protuupalno djelovanje i može pomoći u borbi protiv prehlade

Prema rezultatima studije koju su proveli istraživači sa Sveučilišta Nebraska u Omahi, a koja je objavljena u medicinskom magazinu Chest, pileća juha ima protuupalno djelovanje i može pomoći u borbi protiv prehlade.

Istraživači su posebno proučavali kretanje neutrofila kako bi vidjeli hoće li u kombinaciji s pilećom juhom biti blokiran ili smanjen. Otkrili su da je kretanje neutrofila smanjeno u kombinaciji sa juhom, što upućuje na mogući protuupalni mehanizam koji bi barem teoretski ublažio prehlade.

"Postoje tvari u pilećoj juhi koje mogu utjecati na ćelije u tijelu koje bi mogle imati medicinski učinak", rekao je doktor Stephen Rennard.

S obzirom na to da je studija provedena u laboratoriji, a ne na ljudima Rennard upozorava da moraju još istraživati apsorbiranje tvari koje su imale blagotvorne učinke u laboratoriju. "Pileća juha može mnogo pomoći... ali moramo još istraživati", rekao je.

Prema rezultatima istraživanja koje je provedeno prije četreset godina aroma, začini i toplina pileće juhe čiste sinuse i disajne puteve.Naučnici su saglasni da pileća supa, naročito domaća, mnogo pomaže u slučejavima bolesti jer ima visoku hranjivu vrijednost i puna je vitamina i minerala.

Izvor: kilx.ba


Burza.ba, jedini potpuno besplatni oglasnik u BiH! Predaj oglas besplatno

07.12.2017 u 12:48