Jeste li čuli za dijetu OMG? U šest tjedana deset kilograma manje

Priručnik za dijetu naslovljen ‘Six Weeks To OMG' (Šest tjedana do ‘O, moj bože' (Oh my God)) već je postao bestseler nadmašivši u prodaji priručnike za popularne dijete Dukan i Atkins.

Na temelju plana koji je izvorno dizajniran za njegovu listu VIP klijentica, tvrdi da je plan kombinacija nutricionizma, prehrane, biokemije, genetike i psihologije, s ciljem da se istopi do 10 kilograma sala i smanji celulit.

Za razliku od režima koji preporučuju male, učestale obroke tijekom dana, Fulton tvrdi da je to štetno i da se dobar plan dijete mora ograničiti na tri obroka dnevno.

Umjesto doručka, predlaže obrok sredinom jutra oko 10 sati da se potakne metabolizam.

‘U francuskoj studiji objavljenoj u časopisu British Journal of Nutrition dokazano je da tipičan visokoenergetski doručak koji se sastoji od tosta, jogurta i voća zapravo blokira gubitak masnoća tijekom cijelog dana', piše Fulton.

A kako bi se uklonio izgled narančine kore, Fulton sugerira kombinaciju hladnih kupki i crne kave.

Tvrdi da umakanje u hladnoj vodi uzrokuje da se metabolizam dovede na najbržu razinu, ali da, ako niste dovoljno hrabri da uronite cijelo tijelo, možete samo uroniti noge. Fulton je veliki protivnik voćnih sokova i smoothieja (gustih, povrtnih i voćnih sokova) koji uzrokuju prejedanje te nalazi da ugljikohidrati koje nalazimo u brokuli mogu biti gori od onih iz obične Cole. Iako je većina mišljenja pozitivna, mnogi i dalje ne vjeruju Fultonovim nekonvencionalnim tehnikama.

Prošle su godine britanski stručnjaci izjavili da je dijeta Dukan najgori plan mršavljenja te da iza nje ne stoje nikakvi čvrsti znanstveni dokazi. Osim mršavljenja, Fulton tvrdi da će vam dijeta OMG pomoći poravnati trbuh, poboljšati stanje kose, kože i noktiju, piše Daily Mail.