Jedite ovu superhranu i bit ćete zdravi tijekom cijele zime!

đumbir, sjamenke tikve, pšenične klice, papaja, kivi, cikla, voće, zima, zdravlje, kivi, razlozi, kivi, kivi, blagodati, hrana, jelo, glad, kasni obrok
A kako vam imunitet ne bi opao na ovoj hladnoći, upravo će vam takve namirnice trebati. Saznajte koju to 'superhranu' trebate jesti ove zime, vjerujete, ima je na svakom koraku.

Korjenasto povrće

Povrće poput mrkve, celera, repe i cikle raste ispod zemlje, gdje upija puno minerala, a bogato je i dragocjenim vlaknima. A što je najbolje od svega, možete ga kupite tijekom cijele godine i vrlo lako se priprema. Jednostavno izdinstajte ovo povrće sa malo maslinovog ulja, dodajte sol i papar i dobit ćete zdrav dodatak obroku. Ono što ne pojedete, ubacite u blender sa malo pilećeg ili povrtnog temeljca i napravite krem juhu.

Bundeva

Nju ćete teško naći ljeti, ali je zimi na svakom koraku. Ona je prepuna beta-karotena i jako je zdrava, ali i ukusna. Postoji mali milijun recepata, ali bundevu je najjednostavnije ispeći u pećnici i uživati u aromi koja se širi cijelom kućom.

Kupus

Kupus je bogat vitaminom C i mineralima, a ima zanemarivu količinu kalorija. Odlučite se za bijeli, zeleni ili crveni kupus, jedite ga svjeežeg, slatkog ili kiselog... U svakom slučaju ćete uživati i u ukusu i u zdravim svojstvima.

Cvjetača

Cvjetaču mnogi ljudi ne vole, isto kao i njenu 'blisku rođakinju' - brokulu. Međutim, cvjetača je odličan izvor vitamina K i ima jako malo kalorija.

Citrusno voće

Citruse na tržnici možete naći tijekom cijele godine. Ljeti nas rashlađuju, a zimi pomažu imunitetu zbog velike količine vitamina C i flavonoida (koji nam pomažu pri apsorpciji željeza iz hrane).

Kivi

Kad smo već kod vitamina C, ovo ukusno i vizualno atraktivno voće vitaminom C je bogatije od naranče! Najzdraviji dio kivija je onaj koji se nalazi odmah ispod kože.

Zamrznuto bobičasto voće

Bobičasto voće je poznato po svim blagodatima za ljudski organizam. Puno je antioksidanata, vitamina C koji podiže imunitet, podižu nivo energije, usporavaju starenje... A u trgovini ih uvijek možete naći! Za ukusnu i zdravu poslasticu, pomiješajte maline ili kupine sa malo jogurta i meda i napravite domaći voćni jogurt, piše portal Žena.