Izvor zdravlja je u jabučnom octu

Za vrijeme američkog građanskog rata, ocat su primjenjivali kao antiseptik.

Jabučni ocat odavno se smatra zdravim i korisnim. Iako ga možete koristiti za pravljenje ukusnih salata, on može učiniti čuda za vaše zdravlje i izgled. Saznajte kako!

Višak kilograma

Jabučni ocat može vam pomoći da istopite masne naslage. U čašu mlake vode dodajte žlicu ocata i popijte prije svakog obroka. Ukoliko se okrenete zdravoj ishrani i nekoliko dana redovno pijete napitak sa ocatom, lakše ćete se osloboditi suvišnih kilograma. Osim toga, ocat će vam pomoći da tijelo očistite od štetnih tvari.

Probava

Probleme sa probavom riješit će napitak od malo ocata i limunovog soka sa vodom. Da biste ubrzali metabolizam, napitak popijte prije doručka. Pektin koji se nalazi u jabučnom ocatu sprječava zatvor.

Kosa

Ocat vam može pomoći u borbi protiv peruti. Pomiješajte pola šalice ocata sa pola šolje vode. Mješavinu ulijte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte po kosi. Ostavite da djeluje 15 minuta, a potom isperite. Ocat vraća pH vrijednost vlasišta, stoga će vam pomoći da se riješite peruti. Tretman ponovite 2-3 puta tjedno.

Osim što je djelotvoran za perut, ocat će vam pomoći da vratite kosi sjaj. U 125 mililitara vode dodajte žlicu ocata. Ovu mješavinu koristite umjesto regenratora.

Blistav osmijeh

Malu žlicu jabučnog ocata pomiješajte sa pola litra vode. Ovom mješavinom nekoliko puta tjedno isperite zube, a potom ih operite pastom. Rezultati će vas iznenaditi, ali budite oprezni. Jabučni ocat u velikim količinama može nagristi zubnu caklinu, no umjereno korištenje će uizbijeliti vaše zube.

Opekotine

Jabučni ocat potiče staničnu izgradnju kože i obnavlja tkivo. Stoga, nekoliko kapi ocata razblažite sa vodom i nanesite na opekotinu kako bi što prije zacijelila.

Visok krvni tlak

Jabučni ocat sadrži kalij koji blagotvorno djeluje na srce, te snižava krvni tlak. Soga, ukoliko imate problema sa povišenim krvnim tlakom, dan započnite sa žlicom jabučnog ocata.

Akne

Jabučni ocat vam može pomoći i u borbi sa aknama i prištičima. Nanesite malo jabučnog ocata na vatu i "natapkajte" po problematičnim područjima. Upaljena koža bi se uskoro trebala umiriti.

Izvor: komentar.hr