Izbjegnite zimsku depresiju

zima, depresija
Ono je toliko prošireno da je dobilo i svoj naziv „winter blues". Uz naše male, ali efektivne savjete, popravite svoje raspoloženje i kroz zimu budite nasmijani.

- Kapu na glavu, topli šal oko vrata i vunene rukavice na ruke - vrijeme je za zimsku šetnju. Zbog grijanja u zatvorenim prostorijama, zrak je suh i šteti našoj koži, a toplina nas uspavljuje. No, zimski zrak će vas osvježiti. Dragog pod ruku i uživajte u zimskom krajoliku. A kada vam postane hladno, sjednite u obližnji kafić na šalicu mirišljavog čaja ili tople čokolade.

- Planirajte godišnji odmor. Ako imate novca, otiđite u toplije krajeve. Oraspoložit će vas i samo vikend izlet tokom kojeg ćete se isključiti iz dnevnih poslovnih obveza i zapravo shvatiti kako zima može biti lijepa.

- Tijekom zime manje izlazimo i više boravimo u svoja topla četiri zida. Pretvorite svoj stan u ugodni restoran. Pozovite svoje prijatelje i zajedno kuhajte večeru. Ili se odlučite za filmsku večer.

- Dok vani pada snijeg i temperatura, ušuškajte se u svoj krevet i čitajte knjigu koja već mjesecima stoji na vašoj polici.

- Umjesto da radite gotovu, napravite pravu vruću čokoladu u vlastitoj radinosti. Igrajte se sa sastojcima, kakao, šlag, vrhnje. Pretvorite svaku večer u mali ritual ispijanja najdraže čokolade u ugodnom društvu.

- Zimi imamo više vremena jer nas sunce ne mami iz kuće. Idealno vrijeme da se uhvatite u koštac sa ladicom koju treba očistiti i ormarom koji je pun nepotrebnih stvari. Nakon što obavite posao, osjećat ćete se izvrsno.

- Učinite zimsku atmosferu stana ugodnijom i ljepšom. Okružite se biljkama i cvijećem, a navečer upalite mirišljave svijeće.

- Smijte se što više možete. Smijeh potiče lučenje hormona sreće zbog kojeg se vaše raspoloženje itekako popravlja.

- Uživajte u toploj i mirišljavoj kupki. Eksperimentirajte sa mirisnim uljima i soli za kupanje. Najdraža glazba, svijeće i ugodno društvo, u obliku knjige ili muškarca.

- Bavite se sportom. Osim što ćete ojačati imunitet, istesati liniju i osjećat ćete se bolje.

- Okružite se veselim i jarkim bojama. Odaberite crveni šal, šarene rukavice i veselu kapu. Ako je već tmurno vrijeme, ne mora biti i vaš styling.
(DobreVijesti.info/Budi.in)