Izbjegavajte hranu koja ima visok glikemijski indeks

čips

U pitanju su, naravno, vaše nezdrave prehrambene navike.

Tako je krajnje vrijeme da prestanete s konzumiranjem hrane koja sadrži veće količine raznih vrsta šećera te ima visok glikemijski indeks. To znači da se morate fokusirati na smanjenje količine šećera u krvi te održavati njegovu ravnotežu jer će zbog njegova variranja potreba za hranom biti veća, a kilogrami će se teže topiti.

Iako u teoriji, ako želite izgubiti višak kilograma, morate potrošiti više kalorija na dan nego što ih unosite u organizam, morate znati da nije isto ako pojedete 100 kalorija brokule i 100 kalorija čipsa.

Brokula u tijelo apsorbira brojne hranjive sastojke što ublažava vašu glad, dok ćete od čipsa biti još gladniji jer će doći do naglog povećanja, a nakon toga i naglog pada šećera u krvi, što je zapravo uzrok gladi.

Dakle, da biste se učinkovito riješili masnih naslaga morate se pridržavati pravilne prehrane. Morate izbjegavati hranu koja programira tijelo za pohranjivanje masnoća jer kada jedemo hranu s visokim glikemijskim indeksom, a to je hrana koja u sebi sadrži veliku količinu šećera i bijelog brašna, dolazi do povećanja proizvodnje inzulina koji iz krvi oduzima energiju i pohranjuje je u masne naslage. Nakon toga vrlo brzo dolazi do pada šećera i pojave gladi.

Da biste izbjegli ove zamke, savjet je da sami spremate obroke kod kuće jer samo u hrani koju ste vi spremili možete biti sigurni da se u njoj ne kriju masnoće, šećeri i aditivi koji su jedni od glavnih uzroka što imamo višak kilograma.

Izvor: index.hr