VIDEO  Ima samo 8 godina, već je pobijedila rak dojke i ima važnu poruku za nas

djevojcica

... oblik raka od kojeg oboli jedna na milijun osoba no srećom, izvukla se. Zahvaljujući brzoj reakciji svojih roditelja, koji sada imaju samo jednu misiju: upozoriti druge na ogromnu važnost ranog dijagnosticiranja bolesti, jer je to najsigurniji način koji povećava šanse za ozdravljenjem.

Sva sreća na takvom razmišljanju, jer je malena Chrissy Turner tako ipak uspjela preživjeti. Na kraju i bez kemoterapije, jer su joj liječnici uspjeli na vrijeme napraviti kvalitetnu mastektomiju, prije nego što su se tumorske stanice proširile na limfne čvorove.

Međutim, da se pitalo liječnike koji su malenu pregledali odmah nakon što se požalila na kvržicu u području prsija, oni su je poslali kući, smatrajući kako nije riječ o ničem opasnom. Takvo su joj mišljenje dali i drugi liječnici, a tek nakon inzistiranja obitelji, treći je liječnički tim napravio kompletne pretrage i na koncu im pružio crnu prognozu.

Mama je inzistirala na tome, jer gotovo svi članovi njihove obitelji imaju neku anamnezu. Majka se uspješno izborila s rakom grlića maternice, otac je ima Non-Hodgkina te je zbog toga bila trostruko oprezna. Sva sreća, jer iako su početne prognoze bile loše, na koncu se pokazalo da su došli na vrijeme i tako uspjeli spasiti život njihove osmogodišnje kćeri.

Vjeruje se da je upravo ona najmlađa žrtva s ovom dijagnozom i baš zato što je toliko mlada, Chrissy i njeni roditelji odlučili su se za svoju životnu misiju. Sad kad su iza njih sretne vijesti, neće prestati upozoravati druge da ne bježe od svojih strahova, već s prvim znakom sumnje odu provjeriti o čemu se radi.

To je jedini način da svoj život spasite na vrijeme, a tko zna, možda će vam pregled samo otkloniti vaše sumnje. U većini slučajeva ovakve se crne bojazni ne realiziraju, ali zbog onog manje postotka, valja uvijek biti na oprezu.

Poslušajte stoga Chrissy i njenu obitelj, oni najbolje znaju koliko je važno reagirati na vrijeme.