Gumeni bomboni Haribo uzrok 'proljeva kakav svijet nije vidio'?

menstruacija, trovanje, hrana, stomak, zdravlje tijekom blagdana, hrana i piće, haribo, bombon, proljev, jabukov ocat, zdravlje, pomoć, proljev, protiv proljeva, lijekovi, pms, simptomi, pms, bolovi, namirnice, pms, simptomi, Menstrualne tegobe , tijelo, temperatura zraka, hrana za jelo
Opisi "gastro-intestinalnog Armagedona" koji se dogodio kupcima velike vreće od pet funti, odnosno 2,27 kg gumenih bombona bez šećera, preplavili su Amazon. Sve je počelo s jednim korisnikom koji je neoprezno pojeo veću količinu, iako u opisu proizvoda stoji da bomboni bez šećera sadrže sastojke koji mogu izazvati probavne tegobe. Do u detalje je opisao kako je "ispustio dušu", a uslijedili su brojni drugi, vrlo detaljni i prilično duhoviti opisi njihovog razornog učinka.

Više ih je od stotinu, zapravo, pa se čovjek mora upitati kupuju li ih ljudi sada s namjerom da iskuse te neljudske patnje i boli prilikom "puštanja dovoljno vjetrova da se napuše Hindenburg", taj osjećaj "prolaska slapova Nijagare kroz slamku".

Guardianov novinar upozorava i da duhovitost gotovo forenzičkih opisa ukazuje na to da bi mogla biti i riječ o pretjerivanju, natjecanju u tome tko će duhovitije opisati svoju patnju. Ali dodaje i da je u svima njima nešto vrlo uvjerljivo, jedna "zajednička crta nadutosti, puštanja vjetrova i stolice tako nenadane i nasilne da nadilazi sva ljudska shvaćanja o patnji". Zajedničko im je, primjećuje, i to što nitko nije uvidio da možda i nije najbolja ideja kupiti više od dva kilograma gumenih bombona. I pojesti ih unatoč jasno istaknutom upozorenju proizvođača.

Jesu li njihova svjedočanstva vjerodostojna, pita se Guardianov novinar, te zaključuje da mu preostaje samo jedno - da i sam naruči vreću bombona.

Sretno mu bilo.

The Guardian|Danas.hr|