Građa tijela određuje tip tjelovježbe

Fizička aktivnost, tjelovježba, standardni sklekovi, omega 3 masne kiseline, kardiovaskularne bolesti, Oblik tijela, hrana, antioksidansi, celulit, tjelovježba, kralježnica, Bolna kralježnica, Skolioza, CARDIO TRENING, vježbanje, zablude o vježbanju, prehrana, način prehrane, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje ,  tjelovježba za zdravlje , tjelovježba, tjelesne aktivnosti , Alzheimerova bolest, Štiti od Alzheimerove bolesti, zdravlje, prikladna obuća i odjeća, vježbanje, tjelovježba, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , sklekovi, tjelesne aktivnosti , ugljikohidrati, mišići, piloxing, tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Plank vježbe, tjelovježba, Redovita tjelovježba,  tjelovježba za zdravlje , Redovita tjelovježba, tjelovježba
Iako nitko od nas ne može birati kakve će biti građe, to nam predodređuje genetika, no svatko od nas može birati koju će težinu imati, te hoće ili ona pod kontrom. Nekima to uspijeva s više, a nekima s manje muke.

Važno je smanjiti unos kalorija na dnevnoj bazi i također vježbati. Donosimo vam tipove vježbi za pojedini oblik tijela:

1. Oblik tijela: Okrugli ili jabuka
Vaš oblik tijela, sigurno vam ne ide u prilog kada je u pitanju nakupljanje masnoća, posebno na području abdomena i trbuha. Za vaš oblik tijela potrebno je povećati konzumaciju vlakana, koja se nalaze u povrću, voću, žitaricama, grahoricama, korijenima... Općenito unos svih životinjskih masnoća treba smanjiti na minimum, te se pretežno orijentirajte na konzumaciju mesa peradi.

Za doručak jedite cjelovite žitarice i bilo koje voće, posebno citrusno, jabuke te med. Također tijekom dana, neka se vaša dijeta sastoji od ribe, soje, orašastih plodova. Naime, sve te nabrojane namirnice u sebi sadrže omega 3-masne kiseline, koje sprečavaju kardiovaskularne bolesti, kojima su zbog građe sklonije osobe okrugle građe.

Kada je u pitanju tekućina, pijte mnogo mineralne gazirane ili negazirane vode ili pak voćne ili biljne čajeve, bez šećera ili umjetnih sladila, samo s malo meda prema želji.

Fizička aktivnost
Zbog vaše specifične građe, morate obratiti posebnu pozornost mišićima abdomena. Ako pokušavate smanjiti višak nakupljenih masnoća na tom području, morat ćete se posebno potruditi i vježbati te mišiće šest dana u tjednu. Kada dođete u željenu formu, moći ćete ju održavati vježbanjem mišića abdomena dva do tri puta na tjedna. Pod vježbanjem mišića abdomena mislimo na ženske i standardne sklekove, te razne vrste vježba za gornje i donje trbušne mišiće.

2. Oblik tijela: Pješčani sat
Osobe koje imaju tijelo oblikovano poput pješčanog sata imaju masnoću raspoređenu po cijelom tijelu. Također, ove vrste građe mogu vrlo lako izgubiti kilograme, ako samo smanje dosadašnje porcije, no isto tako mogu vrlo lako natrag dobiti na težini.

Zato, ako ste te građe najbolje je limitirati slatko te orašaste plodove, jer oni nisu vaš najbolji prijatelj. Za bolji efekt u dnevnu prehranu uključite lako razgradive proteine i jaja, kuhana pileća i pureća prsa bez kože i drugo nemasno meso, nemasni sir i mlijeko, te naravno čim više svježeg zelenog povrća.

Fizička aktivnost
Za vašu figuru nisu potrebe vježbe snage, nego kardio, te aerobne vježbe kao što su trčanje, brzo hodanje, plivanje, bicikliranje, rolanje.


3. Oblik tijela: Kruška ili trokut
Ovaj oblik tijela najviše masnoća nakuplja u predjelu bokova, stražnjice i bedra. Na žalost, osobe koje imaju ovaj oblik tijela imaju više problema s celulitom, kojeg se teško rješavaju, pa i s vježbanjem. Zanimljivo je spomenuti da se za osobe kruškolike građe preporučuju manji obroci s kaloričnijom hranom kao što je krumpir, tikva, repa.

S druge strane potrebno je smanjiti količine masnije hrane, koja je najčešće bogata ugljikohidratima i proteinima - kao što su svježi kravlji sir, nemasna riba, smeđa riža, kruh od cjelovitih žitarica, zelena salata, svježe začinsko bilje.

Jedite više rajčice, koja će pomoći u toniranju kože na području bokova, jer sadrže velike količine biološki aktivnih agenata koji pomažu u regeneraciji kože. Također, rajčice su jaki antioksidansi koji pomažu uspostavi i održavanju zdravlja organizma, te ubrzavanju metabolizma, pa tako i izmjenu tvari koja je vrlo važna u mršavljenju. Zato bi bilo dobro kada biste barem nekoliko puta na tjedan popili sok od rajčice. Jedite mnogo voća, prirodnih voćnih sokova svježe iscijeđenih.

Fizička aktivnost
Ako želite skinuti višak nakupljenih masnoća s vaših bokova, stražnjice i bedra, potrebno je svakodnevna tjelesna aktivnost. Započnite s preskakanjem užeta, nastavite s čučnjevima, podizanjem nogu, vježbama za bedra i stražnjicu. Kada uđete u formu, a noge stavite dodatne utege prenosi žena.hr. Preporučujemo dodatne anticelulitne masaže bogova, bedra i stražnjice, kako bi se maknuo najtvrdokorniji sloj celulita.