Glumice i manekenke poludjele za novom dijetom

Zaboravite na Dukanovu i Atkinsonovu dijetu, novi hit je alkalna prehrana! Mnoge poznate holivudske glumice poludjele su za novim načinom prehrane, a najveće pobornice su Gwyneth Paltrow, Kirsten Dunst, Jennifer Aniston i Miranda Kerr.
Naša su tijela alkalna, ali neke njegove funkcije proizvode kiselinu. Upravo to izaziva stres u organizmu, posebno u probavnom sustavu, što rezultira debljanjem te osjećajem umora i bezvoljnosti. Stručnjaci tvrde da alkalna prehrana jamči više energije, ravan trbuh i blistavu kožu.

'Ja sam već godinama na alkalnom načinu prehrane. To je sjajan način dovođenja organizma u ravnotežu, odnosno ujednačavanje alkalnih i kiselih namirnica. Možemo jesti i jedno i drugo, ali trebamo paziti da ipak dominiraju alkalne namirnice', ističe nutricionistica Vicki Edgson.

Kako uopće znati unosite li previše kisele hrane? Edgson kaže da je dovoljno promotriti simptome - višak kilograma, napuhan trbuh, umor, loša probava i problemi s kožom. No, sve to možete promijeniti, i to tako što ćete promijeniti prehranu.

Alkalni način prehrane podrazumijeva konzumiranje više voća i povrća poput kelja i brokule, više ribe, a što manje mesa te korištenje maslinovog ulja. Iznimno je dobro piti vodu sa svježe iscijeđenim limunom te što češće konzumirati miso juhu.

Izvor. Tportal.hr