Ferrero priznao da je promijenio sastav Nutelle, sad je još malo nezdravija

nutella
Proizvođač Nutelle, Ferrero priznaje da su formulu prilagodili kako i tvrdi izvješće njemačke grupe potrošača.

Hamburški centar za zaštitu potrošača je na svojoj Facebook stranici objavio da namaz talijanskog proizvođača sada sadrži 8,7 posto obranog mlijeka, prema 7,5 koliko je sadržavao prije, kako iskazuju podaci na naljepnici proizvoda.

Kompanija Ferrero tvrdi da su kvaliteta i sve druge karakteristike proizvoda ostale iste. Udruga potrošača primijetila je da se boja namaza promijenila i postala svjetlija pa tvrde da je mlijeko u prahu dodano na uštrb skupljeg kakaa.

Osim toga iz udruge kažu da se u Nutelli povećao i postotak šećera, koji ionako već čini više od polovice proizvoda, s 55,9 na 56,3 posto. Nutellu su kritizirali i iz Mađarske agencije za sigurnost hrane tvrdeći da se u zemljama Srednje Europe prodaje manje kremast proizvod nego u Austriji. Iz Europske komisije kažu da će dati milijun eura članicama da poboljšaju kvalitetu testiranja kako bi otkrili manjkavosti proizvoda, što su nedavno dokazali i Telegramovo testiranje iz vizure kupaca, ali i službena laboratorijska analiza koju su proveli inženjeri Hrvatske agencije za hranu.

Telegram.hr