Evo zašto ne mršavite iako jedete samo salate

Lazanje s tunjevinom, Salata s rižom, Pašteta od tunjevine, Špageti s tunom, recepti, tunjevina, Nutricionisti, razvoj mišića, mnogo aminokiselina, bjelančevine, salata, mršavljenje uz trening, maslinovo ulje, salata, pogreška, dresing, salata, francuska salata, ruska salata
Maslinovo ulje toliko je ukusno i uvijek se naglašava koliko je zdravo da ljudi ni ne razmišljaju o namirnicama koje su pripremljene u njemu', objašnjava Georgeanne Brennan, autor kuharice 'Salad of the Day'.

Dodaje da u pripremi salate stavljamo primjerice tunu iz konzerve koja je u maslinovu ulju, a kalorije se tako nakupe same od sebe. Zamislite onda još ostale dodatke poput umaka ili kojeg drugog ulja - na tanjuru imate pravu malu kalorijsku bombu.

Brennan naglašava da je to poput prave zamke, ali nije tako teško naći zamjenske namirnice i napraviti salatu s manje kalorija. U primjeru konzervirane tune, dovoljno je potražiti onu koja nije u maslinovu ulju, već u slanoj vodi. Isto pravilo vrijedi za sve druge sastojke koje koristimo u salatama. Jednostavno treba uložiti malo više vremena i čitati deklaracije, a najbolje što možete učiniti jest planirati unaprijed pa se nećete naći u situaciji da s polica u trgovini uzimate prvo što vam se nađe pod rukom.

Ako se trudite smršavjeti na zdrav način, već ste sigurno proučili koji je način ishrane najbolji za organizam. No nemojte zaboraviti da primjerice svježe povrće ima jako malo kalorija pa ga možete pojesti puno više nego neke druge namirnice. Dodate li tome tunu, imat ćete ukusniji i zasitniji obrok, a rezultati s vremenom sigurno neće izostati.

Izvor: tportal.hr