Evo zašto krumpir nikad ne smijete držati u hladnjaku

Ljubuški, krompir, vađenje, krumpir, zdravlje, krompir, šok, lijek, zdravlje, krompir, krompir, vagina, krompir, zdravlje, sokovi, krompir, debljanje, hrana za jelo, krumpir, sok od krumpira, ljekovitost, krompir, krompiri, hladnjak, kulinarski trikovi, krumpir, luk, mladi krumpir, Ljubuški, katica kiš, Nevesinje, krompir, kuhani krompir, guljenje, trik
mate li naviku nakon povratka iz trgovine ili s tržnice sve voće i povrće brzinski spremiti u hladnjak, za pojedine namirnice to nikako nije dobro. Prema posljednjim istraživanjima Američkog ministarstva poljoprivrede, ako se krumpiri pohrane na temperaturi nižoj od sedam stupnjeva Celzijevih škrob u njima pretvara se u šećer pa su slađi nego što bi trebali biti te im se mijenja okus. Osim toga, hladnoća im može promijeniti boju.

Kako pravilno pohraniti krumpire

Osim u hladnjaku, krumpiri ne smiju biti ni na svijetlu ili pretoplu mjestu. Najpametnije bi bilo držati ih u smočnici ii podrumu jer je ondje tamno i nije prehladno. Osim u kašetama ili jutenim vrećama, možete ih staviti i u papirnate vrećice.

Ono što nikako ne smijete raditi jest prati krumpire prije pohrane, koliko god da vas smeta višak zemlje i prljavštine jer vlažnost također utječe na njihovu kvalitetu. Ako su pravilno pohranjeni, mogu trajati dva do tri mjeseca.

Ako brinete za zdravlje, izbjegavajte prženje i pečenje krumpira

Kako pokazuje posljednja vijest o tome da je crveno procesuirano meso zbog nitrita kancerogeno te stručnjaci danima razglabaju koliko je u tome istine, krumpir se već odavno našao na listi nepoželjnih namirnica. Krumpir zbog ulja i načina obrade i nije najpoželjniji ako ga pržite ili pečete, ali u svakom drugom slučaju krumpir nije ni štetan ni nezdrav.

Tportal.hr