Evo što trebate učiniti da bi vam klima u autu radila što bolje

klima uređaj, automobil, auto klima, potrošnja goriva

Klima-uređaj u automobilu jedni koriste tek nekoliko mjeseci u godini, drugi čitavo vrijeme. No, u ljetnim je mjesecima svima svakodnevno u pogonu. Kad je riječ o ulasku u automobil uzavreo na suncu, klima-uređaj spasonosno je rješenje. No, često ga uzimamo zdravo za gotovo, dijelom i zbog toga što ga u hladnijem dijelu godine rijetko koristimo.

Mnogi vozači ne obavljaju redovito servisiranje tog danas obveznog dijela automobila. Kao i druge sustave u autu, i klima-uređaj treba redovito provjeravati i servisirati kako ne bi otkazao. A to se, dakako, najčešće događa ljeti - kad nam je najpotrebniji. Servis klima-uređaja treba obavljati barem svake dvije godine, ako je sve u redu s klimatizacijskim sustavom, a po potrebi i češće. Čišćenje ventilacijskih kanala U redovan servis klima-uređaja spada čišćenje ventilacijskih kanala pri čemu se klima-uređaj spaja na poseban stroj koji iz sustava izvlači preostali rashladni plin i ulje. Zatim se izvlači vlaga i provjerava nepropusnost sustava te se potom u sustav vraća pročišćen plin i ulje, a po potrebi se vrši dopuna sustava novim plinom i uljem. Po potrebi se plinu kod punjenja dodaje i kontrastno sredstvo radi olakšane detekcije eventualnih oštećenja i otkrivanja mogućih mjesta curenja plina iz sustava. Uređaj dodaje onoliko plina i ulja koliko je tvornički propisano za određen tip vozila jer je pravilna količina plina i ulja jako bitna za ispravan rad sustava.

Vrlo je važno izvršiti dezinfekciju ventilacijskih kanala radi eliminacije neugodnih mirisa i gljivica koje se zbog vlažnosti i nekorištenja klima-uređaja tijekom zimskog vremena nakupljaju na i oko isparivača. Bitno je i antibakterijsko čišćenje samog isparivača klima-uređaja. Obvezna je zamjena filtra unutrašnjosti (peludni filtar), koji bi bilo dobro zamijeniti i svake, a ne svake druge godine.

Priprema za ljeto

Ne čekajte zadnji tren za pregled Filtar stoji od 70 do 100 kn Cijena je kompletnog servisa klima-uređaja, koji traje oko pola sata, od 300 do 400 kuna, a ovisi i o količini plina kojeg treba dopuniti. Cijena se uglavnom odnosi na punjenje klime s do 500-550 grama plina. Po potrebi, dodatni se plin doplaćuje. Filtar unutrašnjosti za osobni automobil stoji od 70 do 100 kuna. U nekim se servisima nudi brza kontrola i servis klima-uređaja. Primjerice, Vulkal osim vulkanizacije i brzog servisa automobila nudi i redovan servis klima-uređaja po akcijskoj cijeni od 200 kuna, što uključuje zamjenu ulja u klimi, obnovu i dodavanje novog plina, dodavanje kontrasta za provjeru propusnosti, vakumiranje sistema, te pregled filtra klime. Dezinfekcija klima-uređaja doplaćuje se 55 kuna.

Klimu isključite prije nego što ugasite automobil Kako bi klimatizacija automobila radila što bolje, neke stvari možemo obaviti i sami. U nekim se automobilima, pogotovo onima u kojima klimatizacijski sustav nije redovito održavan, zna pojaviti neugodan miris pri radu klima-uređaja. To može biti i opasno za zdravlje vozača i putnika, jer se može raditi o plijesni koja nastaje u ventilacijskim kanalima. Vlažne cijevi ventilacijskog sustava idealan su prostor za gljivice. Kako bi se uklonila vlaga iz sustava, nemojte istovremeno isključiti klima-uređaj i motor automobila, odnosno ugasiti auto, kao što to većina nas obično čini. Umjesto toga klima-uređaj isključite nekoliko minuta prije nego što završite vožnju, a ventilatore ostavite uključene. Tako ćete omogućiti da se isparivač klime osuši i da se ukloni vlaga iz sustava, koja je najveći krivac za neugodne mirise.