EVO KOLIKO JE ZAPRAVO ZDRAVA Prema reklamama, mineralna voda se čini kao nešto bez čega ne bismo mogli živjeti

voda, laži, mitovi, voda, čaša vode, zdravlje, mitovi o mineralnoj vodi, vjerovati , mineralna voda- blagodati, razlozi, mineralna voda-mitovi, redukcija vode, voda, mineralna voda-mitovi, mitovi o mineralnoj vodi, mineralna voda- blagodati, gazirana voda, istraživanje, konzumacija mineralne vode
I uz to je još puna zdravih minerala, prije potrebnih normalnom funkcioniranju organizma. No, je li to zaista tako?

Ako ćemo slušati reklame onda nam je sasvim jasno da bez gazirane, mineralne vode, ne bismo trebali živjeti.Minerali su nepogrešivo tu i oni jesu dobri za naše zdravlje no, problem su zapravo mjehurići. Oni su, kao što vjerojatno znate, puni ugljičnog dioksida koja je čini "pikavom" te sadrži dosta ugljične (karbonatne) kiseline koja je zapravo slaba anorganska kiselina koja vodu čini kiselkastom. Ona možda pomaže organizmu da se lakše "probudi", zbog čega nije štetna za zdravlje no, moramo znati dvije stvari: zbog nje je mineralna izuzetno kisela (ima pH 3), a mjehurići su dovoljno "jaki" da po malo uništavaju zubnu caklinu.Dakle, zdrav je za piti, zbog organizma, ali učestala konzumacija nepovoljno će djelovati na zdravlje zuba. Što je više pijete, veće su šanse da će mjehurići početi loše utjecati na zubnu caklinu, utjecat će na promjenu boje zubiju te zdravlje zubnog mesa.

Pijete li pak najradije mineralnu s okusima, morate znati da, osim kiseline koja nagriza zdravlje usne šupljine, pijete i puno skrivenih šećera koji se definitivno ne mogu proglasiti zdravima.

Zato je najbolji izbor obična mineralna, ali ne u velikim količinama i sigurno baš ne svaki dan.

Izvor: index.hr