Evo koje su najveće greške pri korištenju maslinovog ulja

masline, maslinovo ulje, margarin, istina, lijek, smokve, maslinovo ulje, maslinovo ulje, recepti, maslinovo ulje, mljeveni papar, kurkuma, lijekovi, preventiva, RAK, maslinovo ulje,  hepatoprotektivno djelovanje, bolesti jetre, jetra, Bajakovo, limunov sok, maslinovoo ulje, limun, toksini u organizmu, čišćenje toksina, Oleum Olivarum, antibakterik, detoksikant, maslinovo ulje, List masline, maslinovoo ulje, maslinove grančice, ulja, masti, suhe smokve, smokve, maslinovo ulje, lijek, maslinovo ulje, Djevičansko ulje, preporuke, maslinovo ulje, njega lica, maslinovo ulje, masline, maslinovoo ulje, maslinovo ulje, masline, maslinovo ulje, Hercegovina, maslinovo ulje, zdravlje, maslinovo ulje, ekstra djevičansko, Krk, šećer, sojino ulje, istraživanje, maslinovo ulje
1. Plastična i prozirna ambalaža

Najveći neprijatelj maslinovog ulja je plastična, ali i providna ambalaža. Čim zrak i svjetlost dođu u kontakt s maslinovim uljem ono gubi na kvaliteti i počinje se kvariti. Zbog toga boce trebaju biti tamnije, poput tamnozelenih.

2. Izloženost toplini

Čim je maslinovo ulje u blizini sunca ili štednjaka to nije dobro i uništava mu kvalitetu. Polifenoli se razlažu i gubi se ljepota okusa. Najbolje je držati da u smočnici ili kuhinjskom kredencu.

3. Ocjenjivanje kvalitete ulja prema boji

Vrlo često ljudi ocjenjuju kvalitetu ulja prema boji, ali boja prikazuje samo kada je maslina ubrana i kada je ulje prešano. Zato nemojte da vas varijacije boje obeshrabre.

4. Biranje samo jedne vrste ulja

U lepezi ponuda i cijena kupci obično biraju ono koje je srednje cijene misleći da je dobro i za kuhanje i za salate. Međutim, stručnjaci savjetuju da bi osim njega trebali u kuhinji imati i kvalitetniju varijantu koja će najbolje izvući iz salata i pasti.

5. Kuhanje na previsokim temperaturama

Kuhanje na previsokim temperaturama može uništiti antioksidanse i promijeniti okus ulju. Zato nemojte koristiti maslinovo ulje pri temperaturama višim od 180 stupnjeva.

6. Predugo čuvanje


Maslinovo ulje treba iskoristiti unutar dvije godine. Nakon toga ono gubi okus i kvalitetu.