Dvanaest savjeta za proljetno osvježenje organizma

žene, afere, preljub, savjeti, ljubav, privlačnost, proljeće, organizam, čišćenje, žene, same , sreća
Evo što bi moglo pomoći.

1. Započnite dan napitkom koji se sastoji od mlake vode, meda, 1/2 limuna, 1 cm isjeckanog đumbira, ½ žličice kurkume u prahu, malo kajenskog papra i malo himalajske soli. Ova mješavina savršeno čisti organizam i oslobađa nas otrova koji su se nagomilali tijekom noći.

2. Za doručak umjesto mlijeka i kave popijte bademovo (ili kuhano zobeno) mlijeko u koje ste umiješali žličicu guarame i jednu žlicu praha reishi gljiva.

3. Kao međuobrok možete uzeti napitak od bademovog mlijeka, ekobanana, malo smokava, malo meda i žlice psylliuma. Ovaj smoothie nas drži dugo sitima, bogat je vlaknima i pomaže u mršavljenju.

4. Napitak koji mnogi zovu "zelenim zlatom" najbolji je prijatelj jetre i odličan izbor za ručak. To je mješavina proljetne zelenjave - matovilca, maslačka, potočarke, rukole, isjeckanog kelja, grožđica, malo maslinova ulja, limunova soka i žličice proteina od konoplje.

5. Za popravljanje raspoloženja, osobito ženama, pomaže pudding koji je najbolje konzumirati kao doručak, a sastoji se od bademova mlijeka, chia sjemenki, malo meda, kokosova maslaca i jedne ekobanane.

6. Da biste se bolje nosili sa stresom i pojačali krv popijte sok od cikle, mrkve, limuna i zelene jabuke.

7. Kombinacija bademova mlijeka, kakao maslaca, ashwagandhe, meda, vanilije i kakaoa sadrži dovoljno magnezija koji je nužan za postizanje dobrog raspoloženja, za ljepšu kožu i zaštitu od štetnih sunčevih zraka. Preporučuje se ovaj napitak uzimati nekoliko tjedana prije intenzivnijeg izlaganja suncu.

8. Za osobe u tranzicijskog fazi npr. kod prijelaza na zdravu prehranu, preporučuje se napitak od bademova mlijeka ili kokosove vode kojem treba dodati kakao, med, vaniliju, macu i acai. Budući da kakao sadrži molekulu sreće i aminokiselinu triptofan koja se pretvori u neurotransmiter serotonin ovaj napitak ujedno popravlja i raspoloženje. Ne preporučuje se koristiti kravlje mlijeko jer, ako nije ekološki proizvedeno, sadrži hormone rasta, antibiotike i druge kemijske tvari koje ljudskom organizmu ne prijaju i zato je uvijek bolje za osnovu napitka uzeti neko biljno mlijeko.

9. Za bolji seksualni život i poticanje potencije recept je bademovo mlijeko, acai, reishi gljive, aswagandha, kakao, vanilija, med i guarama. Kažu da je ovaj napitak ključ za mir u kući između muškarca i žene.

10. Bademovo mlijeko, maca, prah konopljina proteina, aswagandha, kokosov maslac, vanilija i med preporučuje se ženama kojima treba malo asistencije u njihovim tegobama i uspostavljanju hormonalne ravnoteže kod PMS-a, menopauze i valunga...

11. Ako želite uroniti u miran san pomoći će vam kombinacija bademova mlijeka, lukume, kakao maslaca, ekobanane, malo vanilije, cimeta, kardamona, smokava i aru praha.

12. Bolju koncentraciju prilikom učenja ili savladavanja kompleksnih i teških situacija postići ćete uz napitak od bademova mlijeka, spiruline, guarame, malo kakaoa, konopljina proteina i agava sirupa.

slobodnadalmacija.hr