Dugovječnost – evo što vam je neće osigurati

stres, stres, djeca, obitelj, depresija, depresija, stres, čekanje, red, živci, stres, zdravlje, stres, srce, vrijeme, glavobolja, imunitet, bogatstvo, depresija, stres, mladenka, momačka večer, strah, stres, koraci, rješenje, žena, stres, žene, stres, stres, ljutnja, ulja, stres, znakovi, stres, osjećaji, šefice, šefovi, depresija bolest, stres, uzroci stresa, razina stres, simptomi stresa, simptomi stresa, stres, bolest, Shizofrenija, Shizofrenija, bolest, duševne bolesti, Shizofrenija, stres, načini, život, stres, seks navike, odlazak u zemlje EU-a, odlaze u inozemstvo, istraživanje, psovanje, stres, razina stres, simptomi stresa, život, stres, stres, posao, stres, emocije, moždani udar
O eliksirima života su ispisane stranice i stranice teksta, obavljena su brojna istraživanja i razna svjedočanstva. Mali dio toga možete saznati u nekoliko naših članaka:

Samo je na vama hoćete li vjerovati tvrdnjama stručnjaka o tome što produljuje život. U nastavku pak možete saznati što uopće nema ulogu u dodavanju godina a mislilo se da ima.

Dob vaših roditelja

Nemojte računati s tim da ćete živjeti dugo jer je to slučaj s vašim roditeljima, naročito ako pušite, imate visoku razinu kolesterola i vodite sjedeći način života (to su sve čimbenici koji skraćuju život). Životni stil može nadjačati genetiku.

Manje stresnih situacija ne produljuje život - ključ je u tome kako se nosite i suočavate sa najstresnijim događajima u životu, a ne u tome koliko je takvih događaja.

Nacionalnost i geografija

‘Japanska dugovječnost' (neki je nazivaju i ‘francuskim paradoksom') više ovisi o životnom stilu i prehrani nego o činjenici da su Japanci rođeni u Japanu ili da je netko rođen tamo gdje je rođen. Dobra vijest u čitavoj toj priči je sljedeća: Svatko od nas može prijeći na mediteransku prehranu ili prehranu karakterističnu za Okinawu; svatko od nas može jesti manje, a vježbati više.

Društveni i ekonomski status

Prema nizu istraživanja čini se da je za dug život važnija razina obrazovanja od imovinskog stanja ili društvenog statusa.

Bilje, trave, nadomjesci u prehrani

Istina, vitamini poboljšavaju obrambene sustave zdravlja čovjeka, ali ne postoji čudotvorni nadomjestak ili koktel hranjivih tvari koji može vratiti sat unatrag i pomladiti vas.

DL