DR. SRĐAN GONJAKOVIĆ, NAJBOLJI GASTROENTEROLOG U REGIJI DOLAZI U POLIKLINIKU VITALIS!

Poliklinika Vitalis

Kada trebate pregled gastroenterologa?
Pregled gastroenterologa trebate kada imate probavne smetnje, bolove u gornjem trbuhu, povraćanje, promjene u funkciji crijeva (izmjene proljeva i zatvora) ili krvarenje.

KOJE PROCEDURE SE OBAVLJAJU U NAŠOJ USTANOVI?
Gastroskopija sa ili bez sedacije
Gastroskopija je endoskopska pretraga kojom se detaljno pregledavaunutrašnjost želuca, jednjaka, početnog dijela tankog crijeva i dvanaesnika optičkim, savitljivim instrumentom koji se zove endoskop (gastroskop).
Kolonoskopija sa ili bez sedacije
Kolonoskopija je pretraga debelog crijeva, a obavlja se savitljivim kolonoskopom. Pretraga se poduzima pri pojavi krvi u stolici, sumnji na upalu (kolitis, ulcerozni kolitis i/ili Crohn-ova bolest) ili rak u debelom crijevu, nejasnim bolovima u trbuhu ili kod nekih drugih indikacija.
Polipektomija
Polipi predstavljaju najčešće benigne izrasline koje se javljaju na sluznicama u probavnom sustavu.
Polipi rijetko mogu da sadrže premaligne promjene, a ponekad i maligne. Zato svaki polip pošto se ukloni, obavezno se pošalje na histopatološku analizu. Nerijetko se polipi ponovo stvaraju.
Polipi mogu da izazovu povećano krvarenje koje se ponekada javlja kod probavnih smetnji.
Polipektomija je postupak odstranjivanja polipa. Postoji više tehnika odstranjivanja polipa. Sama metoda odstranjivanja polipa varira u zavisnosti od toga gdje se polip nalazi i kolika je veličina polipa.
Izvodi se sa ili bez sedacije, ovisno o težini postupka.
Također u Poliklinici Vitalis možete obaviti punkcije gušterače i jetre u sedaciji.

Naručite se već danas na broj 036/310-210
Poliklinika Vitalis, Mepas Mall 6. kat