FOTO/VIDEO  Doktorica za prištiće otkriva što ni slučajno ne smijete sami istisnuti

kožni problemi, nastanak prištića i akni, hormoni, prehrana, prištići, njega lica, prištići, upozorenje, problemi, prištići, lijek, savjeti, prištići, miteseri, uklanjanje, akne, hrana, koža, prištići, lice, koža, tipovi, akne, otkriće, istraživanje, akne, jedinstveni dijelovi tijela , internet, prištići, čaj od metvice, pogreške, prištići, koža, sumpor, akne, koža, aterom , prirodna maska, prištići, doktorica za prištiće, prištići

Iako objavljuje samo snimke istiskivanja abnormalnih nakupina nečistoće u koži, Sandra tvrdi da joj je cilj zapravo naučiti ljude kako se riješe svoje probleme s kožom, ali i objasniti im da u nekim situacijama ne smiju biti sam svoj majstor.

Tvrdi da postoje tri vrste prištića. Miteseri su začepljene pore koje se mogu istisnuti bez dugotrajnih posljedica na koži. Ista je stvar s gnojnim prištićima, crvenim nepravilnostima koje imaju bijeli vrh.

S druge strane su ciste, koje bi trebali uklanjati samo stručnjaci, a ponekad je potrebno uzimati i lijekove koji se mogu dobiti samo na recept.

"Kad ustanovite koju vrstu prištića imate, operite ruke i lice sredstvom za čišćenje lica i toplom vodom. Na lice stavite čistu krpicu namočenu u toplu vodu kako bi se pore otvorile, a moguće je da će bijeli prištići nakon toga puknuti sami od sebe."

Ako je prištić tvrdoglav, potrebno ga je istisnuti komedonskom ekstrakcijom, alatom koji izgleda kao pinceta s kružnom glavom. Ako iz njega krene krv, prestanite istiskati, savjetuje Sandra.

Nakon tog očistite prištić alkoholom ili kozmetičkim proizvodom sa salicilnom kiselinom. Kako kaže, kod odraslih ljudi akne su najčešće posljedica hormonalne neravnoteže ili genetike. Dodatan okidač za izbijanje prištića je stres, te određena vrsta prehrane. Sandra savjetuje da povećate unos vode i prebacite se na prehranu sličnoj veganskoj i bezglutenskoj.

Izvor: index.hr