Doktor prekinuo šutnju i raskrinkao veliku zavjeru

posao, posao u inozemstvu, razgovor za posao, posao iz snova, zaposlenje, BIH, radnici, Rotavirus, Mostar, Hercegovina, uhićenje, bolnica, mito, bolovanje, Hercegovina, liječnik, smjena, Mostar, Ljuba Praljak, Mostar, zdravlje, bolnica, Split, dijete, pacijent, pacijenti, BIH, prava, anketa, Mostar, građani, građani BiH, liječnici, Mostar, anketa, građani, prava pacijenata, HNŽ, zdravstvo, zdravstvo, obećanja, Široki Brijeg, logoped, Mostar, šutnja, anketa, prava pacijenata, HBŽ, zdravstvo, anketa, prava pacijenata, okrugli stol, Posušje, liječenje, prava, okrugli stol, Livno, zdravstvo, muškarac, žena, liječnici, razgovor, istraživanje, sprdex, most, kondomi, županija, pacijenti, pacijentice, pacijent, Tomislavgrad, zdravstveno vijeće, HBŽ, pacijenti, studenti, učenici, Mostar, HBŽ, lijekovi, lijekovi, svinjska gripa, AH1N1 virus, ginekolog, korisni savjeti, žene, zabrinutost, parcitipacija, zdravlje, peticija, ambulanta, Mostar, anketa, anketa, zdravstvo, Sarajevo, Sarajevo, medicina,

Nerijetko se radi o zastrašivanju koje potiče farmaceutska industrija kako bi lakše prodali svoje proizvode i došli do profita.

"Krajnji cilj vladajućeg sustava je da svaku pobunu protiv njega okarakterizira kao mentalni poremećaj pa uz pomoć farmaceutske mafije zdrave ljude pretvori u bolesne koji će imati tretman pokvarenih strojeva i izvor zarade", stav je ovo francuskog europskomentarca liječnika Bernarda Debrea. Riječ je o autoru knjige "4000 korisnika beskorisnih i opasnih lijekova" u kojoj navodi kako je polovica lijekova koji se izdaju na recept u zapadnoj medicini potpuno nepotrebna i neučinkovita, a pet posto lijekova zapravo je opasno za zdravlje.

Prema njemu, radi se o borbi s vjetrenjačama jer s druge su strane oni koji žele profitirati- farmaceuti u korelaciji s medicinskim znanostima i liječnicima. Farmaceutska mafija pokušava kompromitirati priču o lijekovima uz prirode te proizvodi sintetičke lijekove koji imaju brojne nuspojave. Kao jednu od modernih pojava ovaj autor ističe osjetljivost na gluten. Riječ je o proteinu koju se nalazi u pšenici. On daje elastičnost tijestu, a većina prehrambenih namirnica ga sadržava.

Intenzivni se u zadnje vrijeme govori o glutenu, no ne radi celijaklije, već zbog istraživanja koja tvrde da ljudsko tijelo nije sposobno probaviti gluten. To je za doktora Zukerbrota posve netočna teorija.. Kao gluposti opisuje i detoksikaciju jer jetra sama po sebi eliminira toksine iz organizma.

"Treba izbjegavati alkohol i zdravo se hraniti", savjet je spomenutog doktora. On ne vjeruje niti da loš kolesterol utječe na stanje srca, ali ni da je moguće da postoji tolika količina oboljelih od depresije koliko se o tome javno govori jer prema nekim podacima svaka peta osoba boluje od depresije.

Izvor: dnevno.hr