Djecu se može naučiti da jedu povrće

jesen, zdravlje, plastične vrećice, povrće, vijek trajanja, djeca, povrće, učenje, voće, povrće, hladnjak, hormon ethrel, voće i povrće, izbjeljivanje, zubi, voće i povrće, voće, voće i povrće, Svježe voće, pesticidi, voće i povrće, hidratizacija, voda, voće i povrće, zimnica, kvaliteta voća i povrća, c vitamin, spravljanje zimnice, kancerogene tvari, teški metali, zagađenost, voće i povrće, povrće, ishrana, način ishrane, pravilna ishrana, dijeta, namirnice, svaki dan, pesticidi, voće i povrće, pranje, sezonske namirnice, nesezonska hrana, osobe s invaliditetom, farmeri, voće, povrće, životni vijek, istraživanje, voće i povrće, pranje, voće i povrće, pranje, zdravlje, voće i povrće, svježina
Čak se i oni najtvrdoglaviji mogu pridobiti ako im povrće servirate pet do deset puta, pokazala je studija.

Istraživači su pire od artičoke dali 332 djece iz Velike Britanije, Francuske i Danske u dobi od četiri do 38 mjeseci. Svako peto je očistilo tanjur, dok ih je 40 posto zavoljelo artičoku, pokazalo je istraživanje.

Ono je također opovrgnulo popularni mit kako okus povrća treba zamaskirati da bi ga djeca jela. Tijekom istraživanja svako je dijete dobilo između pet i deset porcija najmanje 100 grama pirea od artičoke koji je serviran prirodan, zašećeren ili mu je dodano ulje radi povećanja energije.

Stručnjaci su ustanovili da nije bilo velikih razlika između količine pojedenog prirodnog i zašećerenog pirea, što pokazuje da povrće ne treba zaslađivati.
Također je otkriveno da su mlađa djeca pojela više artičoke od starije, pa profesorica Marion Hetherington zaključuje da djeca starenjem postaju sve izbirljivija.

Ako su mlađa od dvije godine djeca će pojesti novo povrće, jer su općenito otvorenija za nova iskustva, rekla je. Nakon 24 mjeseca života, djeca nevoljko isprobavaju nove stvari i počinju odbijati hranu, čak i onu koju su ranije voljeli, dodala je Hetherington.

hrt.hr