Čudotvorni ljetni plodovi

smokva, redovito pražnjenje crijeva, bogate kalcijem, magnezij, smokva, kronične zatvore, pučka medicina, početne upale grla, Suha smokva, gastrointestinalni trakt, smokve, zdravlje, lubenica,  gorka dinja , šljiva, smokve
Stručnjaci preporučuju top pet voćnih plodova koji, kažu, čine čuda za zdravlje i liniju.
Lubenica

Lubenica je, prema mišljenju mnogih, kraljica ljeta. U 100 grama sadržava samo 30 kalorija. Bogata je anktioksidansima poput hvaljenog likopena, ali i vitaminom C. Upravo zbog toga lubenica sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala na organizam, a to u konačnici znači manji rizik od ozbiljnih bolesti, poput moždanih i srčanih udara te nekih karcinoma. Zbog velike količine vode koju sadržavaju, lubenice su idealne za detoksikaciju organizma. Odlične su i za bubrege jer ih čiste, pa ih se četo preporučuje kod uroinfekcija i bubrežnih problema.
Dinja

Baš kao i lubenica i dinja obiluje vodom, što je čini vrlo poželjnom namirnicom. U 100 grama dinje prosječno je 91 gram vode te samo 34 kalorije. Bogata je vitaminom C te vitaminom A, a sadržava i vrijedne minerale. Dinja je također antioksidans koji štiti od starenja te srčanih i moždanih bolesti. Zbog vode i kalija dobra je za bubrege, a preporučuje se i ljudima koji imaju visok tlak. Dinja poboljšava probavu i sprječava napuhanost, a neka su istraživanja pokazala i da ublažuje bol.
Šljiva

Plavi plod također je ljetni dar prirode. Sto grama šljiva sadržava 87 grama vode, a bogata je vlaknima, što pomaže probavi. Često se preporučuje onima koji pate od opstipacije jer ubrzava probavu. Bogata je i vitaminima A, C i E te mineralima, od kojih je najviše zastupljen kalij. Zbog svoga sastava šljiva se preporučuje srčanim bolesnicima jer snižava kolesterol u krvi, a dobra je i za mršavljenje jer ima nisku energetsku vrijednost.
Smokva

Zbog svoga nutritivnog sastava smokva je jedna od najzdravijih voćki. Iako se može jesti i suha, organizmu donosi mnogo više koristi kao svježi plod. Bogata je vlaknima koji kontroliraju razinu šećera u krvi, snižava kolesterol, a iznimno je blagotvorna za pravilan rad crijeva. Zbog tih je svojstava odličan saveznik i u borbi protiv viška kilograma. Smokva je dobra i za probleme s dišnim putovima, a rješava i probleme nečiste kože te iscrpljenosti.
Marelica

Bogata vitaminima i mineralima, marelica je jedan od najzdravijih plodova kojim možete počastiti svoj organizam. Znanstveno je dokazano da marelica poboljšava rad mozga, a preporučuje se i za probleme s grlom i crijevima. Marelice blagotvorno djeluju i na krvni tlak, a dobre su i za vid. Preporučuju se i ljudima koji imaju probleme s koncentracijom i umorom. Neka su novija istraživanja pokazala i da marelice sprječavaju razvoj određenih vrsta karcinoma, a njezini sastojci blagotvorno djeluju na jetru, pa je dobra i kao sredstvo detoksikacije.