Članovi Cro-Caféa Stuttgart svoju godišnju zaradu uplatili Matei Janković

Matea Janković , život za mateu, Humanitarna akcija, život za mateu, Matea Janković , pomoć, Humanitarna akcija, Matea Janković , život za mateu, humanitarni telefon, Matea Janković , pomoć, Cro-Café Stuttgart, Matea Janković , život za mateu, život za mateu, Matea Janković
...u mjesecu i ove godine su se odlučili svoju godišnju zaradu donirati osobama sa posebnim potrebama, te oboljelima kojima treba pomoć. - Ove godine su se odlučili za Mateu Janković, maladu majku kojoj otkazuju pluća i koja zbog toga mora u Beč na transplataciju.

Matea Jankovic- Hvala Bogu, u akciji "Život za Mateu" koju je pokrenulo i iseljeništvo i domovina, iznos koji je bio potreban za Matein prijem u kliniku AKH u Beču je prikupljen. Sad se čekaju informacije vezane za iznos novca koji će biti potreban za operaciju i daljnje liječenje. Sljedeća informacija koju svi željno su iščekujemo vijesti o Mateinom odlasku u Beč - kažu članovi Cro-Café Stuttgart

Mlada majka, te donedavna splitska studentica konačno više nema temperaturu, a prema posljednjim informacijama, liječnici je postupno bude iz kome. Prema podacima s Facebook stranice "Život za Mateu", njezino trenutno stanje je dobro i liječnici su zadovoljni napretkom.
Podsjetimo, 29-godišnja Matea Janković (rođ. Vrdoljak) je prije dva mjeseca krstila svog prvorođenoga sina, a zadnjih tjedana s bori za svoj život. Prije dva tjedna hitno je prebačena u Kliničku bolnicu u Mostar, s dijagnozom microlithiasis alveolaris Pneumonia interstitialis bill, gdje je bila priključena na respirator i stavljena u induciranu komu.

Zahvaljujući nizu humanitarnih akcija prikupljalju se novčana sredstva kako bi Matea bila prebačena u Zagreb, a kasnije i u Beč gdje će joj biti pružena potrebna njega. Iako su liječnici davali male šanse da će preživjeti, stanje je sada puno bolje nego je to bilo prije 10-ak dana, pa je nade kako će ova priča dobiti sretan završetak!

Fenix/MD