Cimet- za bujniju kosu

cimet, med, kosa, cimet,  želučane tegobe, Neutralizira smrad, Ubrzava metabolizam, Liječi gljivice , cimet, blagodati, zdravlje, cimet, cimet, začin

Borac protiv lošeg zadaha

Cimet uspješno rješava problem neugodnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti žličicu ovog začina i pomiješate sa žličicom meda. Nakon toga mješavinom ispirite grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kave.

Cimet - saveznik lijepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica, stimulira cirkulaciju i pospješuje obnovu kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne dovoljno je malo cimeta

Ovaj je začin sastavni dio ruževa s efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomiješati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobit ćete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Stimulira rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimulira rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano ispadanje vlasi. Dvije žličice cimeta i jedno jaje staviti u pola šalice toplog maslinovog ulja te sve pomiješajte. Dobivenu smjesu umasirajte u vlasište i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne

Ovaj začin čisti pore i sprečava nastanak akni. Maska od tri žličice meda i žličice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno ju je ostaviti da djeluje 10 minuta te isprati mlakom vodom.

24sata.hr