Čaša zdravlja: Ovako se radi smoothie kojem nećete odoljeti

čaša, napitak, zdravlje, Jamie Oliver, Smoothie i integralni tost, doručak, smoothie, detoksikacijski smoothie, čišćenje organizma , Jamie Oliver, smoothie, Smoothie i integralni tost, smoothie, doručak, bobičasto voće
Jedna od najprodavanijih knjiga na američkom tržištu prošle godine bila je "Superfood Smoothies: 100 Delicious, Energizing & Nutrient-Dense Recipes". U njoj se nalaze osnovna pravila za to kako napraviti ukusan smoothie. Yahoo Food izdvojio je osnovni način na koji treba slagati namirnice da bi se dobro prožele, a smoothie bio još bolji.

Prvo pravilo jest da se na dno uvijek stavljaju smrznuti komadići voća ili primjerice orašasti plodovi, tako da budu blizu oštrica. Zatim idu svježi komadi voća i namirnice poput lisnatog povrća.

Dodajete li praškaste sastojke, najbolje je da idu treći po redu jer ako ih primjerice stavite na dno, mogli bi se lošije promiješati i ostati suhi.

Bilo koja tekućina ide nakon praškastih proizvoda jer će i prva dva sloja smrznutih i svježih proizvoda pustiti sokove, a praškasti dijelovi bolje će se namočiti ako su između.

I na kraju - led. Čak se preporučuje da ga dodate naknadno, nakon što ste sve smiksali, posebno ako imate tvrde namirnice poput orašastih plodova. Smiksajte smoothie jednom da oštrice usitne sve sastojke i zatim dodajte led tako da ga oštrice mogu sasvim usitniti.

tportal.hr