Čarolije maslinova ulja najbolje je iskoristiti u ljetno vrijeme

Također, od njega možete napraviti i masku za lice te vrat. U nekoliko kapi ulja umiješajte žličicu meda i dvije žlice mlijeka, razmažite po koži, ostavite 10-15 minuta da se smjesa dobro upije pa isperite hladnom vodom.

Maslinovo ulje poslužit će i kao odličan balzam za usne, a možete ga upotrijebiti i za njegu noktiju, ruku i nogu. Kožicu s noktiju lakše ćete ukloniti ako ih prije uronite u šalicu s uljem.

Stopala će biti mekana ako ih prije spavanja premažete uljem pa navučete pamučne čarape. Ako vam je nestalo kreme za brijanje, na lice i tijelo nanesite ulje pa upotrijebite britvicu. Ovo "tekuće zlato" pomoći će i vam da skinete šminku, čak i vodootpornu maskaru.

Od maslinova ulja rade se najbolji pilinzi i kupke
Na sve isušene, oštećene dijelove kože možete nanijeti maslinovo ulje pomiješano sa šećerom, što će poslužiti kao odličan piling. Malo limunova soka masku će učiniti svježijom. I u kupku možete dodati nekoliko žlica ulja kako bi koža bila mekša i nježnija.

Maska za lijepu i sjajnu kosu
U dva bjelanjka dodajte dvije žlice ulja i dobro izmiješajte pa nanesite na kosu. Ostavite pola sata pa operite šamponom. Masiranjem vlasišta uljem poboljšat ćete njegovu cirkulaciju.
izvor: 24sata.hr