Čaj za koji vjerojatno nikad niste čuli pravi je supernapitak za zdravlje | Hercegovina.Info

Čaj za koji vjerojatno nikad niste čuli pravi je supernapitak za zdravlje

 Čaj za koji vjerojatno nikad niste čuli pravi je supernapitak za zdravlje
Što kad bi svi naši vitamini i suplementi stali u jednu šalicu čaja? Otkrijte prirodno rješenje za cijelo tijelo. U borbi između čaja i kave, gotovo je uvijek više kavoljubaca. Međutim, čaj za koji nikad niste ni čuli mogao bi vas motivirati na redovito ispijanje šalice čaja.

Radi se o pu-erh čaju koji, tvrdi liječnik Marvin Singh za mindbodygreeen, ima pregršt beneficija za zdravlje. Pu-erh čaj zapravo je oksidirana verzija čaja koji postaje sve bolji s vremenom. Funkcionira kao vino - što starije, to kvalitetnije, a upravo zato može koštati pozamašnu svotu novca.

Ima manju količinu antioksidanta od zelenog čaja, ali mnogi ljubitelji ovog napitka tvrde da pu-erh igra nevjerojatnu ulogu u gubitku kilograma, redukciji kolesterola, kardiovaskularnom zdravlju i razinama šećera u krvi.

Kako pu-erh djeluje na zdravlje?

Ovaj čaj sadrži pregršt mikroorganizama kojima pozitivno djeluje na rad crijeva te imunitet. Bogat je vitaminima B1, B2, C i E, a obiluje i kalijem, magnezijem, kalcijem i željezom.

Nedavna je studija čak otkrila da pu-erh štiti živčane stanice, a istraživanje provedeno na štakorima dokazalo je da smiruje napadaje eplilepsije.

Posebno je mnogo pažnje dobila studija koja je dokazala na pu-erh može pomoći u gubitku kilograma na način da promovira nastanak bakterije Akkermansia muciniphiliae koja regulira dijabetes, pretilost i metaboličke procese.

Veliku ulogu čaj igra i za one kojima je cilj održati stabilne razine šećera u krvi. Jedna je studija čak otkrila da bi pu-erh čaj mogao biti učinkovitiji od lijekova za dijabetes nakon jela bogatog ugljikohidratima. Čaj ima i manje nuspojava pa tako ne izaziva nadutost, proljev, napuhavanje itd.

Najbolje od svega je što se radi o potpuno prirodnom rješenju.

zivotistil.rtl.hr