Bolovi u grudima kod žena

rak dojke
To na kraju može dovesti do boli te kvržica. U nastavku otkrijte što znače bolovi u grudima kod žena i kako ih izbjeći.

Poznato je da dojke svaki mjesec prolaze kroz određenu fazu osjetljivosti, što kod većine žena izaziva tegobu u obliku boli i osjetljivosti. Promjene na grudima su česte kao i osjetljiva i bolna prsa, zbog čega je dobro znati kako se mogu ublažiti bolovi u grudima kod žena.

Sljedeći put kada se budete tuširali, nanesite sapun na prsa lagano masirajte od sredine prsnog koša prema jednom i drugom pazuhu. Tako ćete poboljšati odvodnju limfe i cirkulaciju krvi. Limfa je važna jer se u njoj nalaze tvari koje se bore protiv infekcija.

Bolne grudi nisu nepoznanica i ako si želite olakšati dane u mjesecu dok ste posebno osjetljivi na sve promjene iz okoline, savjetuje se da nosite udoban grudnjak. Važno da dok kupujete novi grudnjak uvijek provjerite da ne stišće dojke i podupire li ih dovoljno. Riješite se starih grudnjaka koji nemaju oblik i dojkama ne pružaju potporu.

Svojim prsima možete pomoći i s prirodnim lijekovima poput ulja dvogodišnje pupoljke i maslačka. Čaj od korijena maslačka je ljekovita smjesa koja će pomoći ublažiti tegobe s prsima.

Čaj možete napraviti od usitnjenog korijena maslačka. Potrebno je namakati vrećicu čaja u vrućoj vodi barem 10 minuta te popiti 2 šalice dnevno, sat vremena nakon obroka. Korijen maslačka možete nabaviti preko interneta ili u dućanima zdrave prehrane.

Jeste li čuli za ulje noćurka? Radi se o ljekovitoj biljci porijeklom iz Sjeverne Amerike. Ulje predstavlja biljni pripravak kojim se liječe predmenstrualni problemi. Sadrži GLA ili gama-linolensku kiselinu, koja pomaže prilikom uspostavljanja ravnoteže ženskih hormona te smanjuje cikličku napetost grudi.

Pojavu boli u prsima mogu spriječiti vitamina E i B. Da bi bili sigurni kako ćete unijeti dovoljnu količinu, saznajte koja je hrana obiluje B i E vitaminima. Možete ih pronaći u namirnicama poput lješnjaka, cjelovitih sjemenki, biljnih ulja i klica.

Važno je znati koja je hrana bogata vlaknima jer je jedno istraživanje u Americi pokazalo da žene koje unose više vlakana, izlučuju više estrogena iz tijela.

Bilo bi dobro smanjiti konzumaciju hidrogenih ulja, koja su prisutna u grickalicama, keksima i margarinu. Nakon konzumacije takvih ulja tijelo više nije sposobno pretvarati masne kiseline iz hrane u GLA, a što je važno da bi se spriječila bol na dojkama.