Aplikacija koja “tjera” djecu da jedu povrće

07.08.2018

Nagovoriti djecu da pojedu povrće ponekad može biti prava noćna mora. Ali, pomoću nove aplikacije za pametne telefone, izbirljiva djeca mogla bi povrće da zavole.

To tvrde znanstvenici i psiholozi iz Velike Britanije.

Rezultat suradnje znanstvenika i psihologa je aplikacija "Vegetable Maths Masters" koja je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

"Djeca biraju željeni lik pa ga hrane različitim vrstama povrća. Lik je sretan kada jede i daje pozitivne verbalne povratne informacije. Djeca u zamjenu za uspješno rješene zadatke zarađuju zvjezdice", objasnili su autori igrice.

Tako se, kažu stručnjaci, u dječjem mozgu stvaraju pozitivne reakcije na povrće i vjerovatnije je da će ga jesti bez muke.

"Razvili smo aplikaciju koja se temelji na psihološkom istraživanju i ima integrirane različite metode koje su poznate po tome da povećavaju interes za povrćem i bude žudnju da ga djeca isprobaju. To uključuje gledanje fotografija povrća, nagrade za uspješno odigranu igru i hranjenje druge djece, odnosno likova", rekla je dr Kler Farou sa Sveučilišta Aston.

Ova zabavna igra za malu djecu kombinira najbolje psihološke dokaze o poticanju zdravih navika dječje ishrane uz rani razvoj matematičkih vještina.

Igrica se može preuzeti na Android i iOS uređajima./HMS

Tagovi: povrće djeca

loading...