Ako se volite češkati onda ovo morate pročitati!

češkanje, istraživanje
Istraživanje je obuhvatilo volontere dobi od 22 do 59 godina koji češali članke travom s dlačicama koje iritiraju kožu. Studija je objavljena u Britanskom magazinu za dermatologiju.
Volonteri su zamoljeni da biljkom nadraže podlaktice, članke i dio leđa koji mogu dohvatiti te opisati kakav je svrbež bio. Za to vrijeme im je bilo zabranjeno češanje tih dijelova tijela. Zatim su ih istraživači laboratnskom četkom nadražiti po istim mjestima i dozvoljeno im je da se počešu. Potom su ih zamolili da opišu koje češanje im je bilo najugodnije i većina se složila da je to bilo češanje članka.

Profesor Francis McGlone, član Međunarodnog foruma za proučavanje svraba je rekao kako je neobično da leđa nisu izglasana kao najugodnije mjesto za češanje.

"Vrlo je zanimljivo da je najbolji ugođaj došao od češanja članka, jer većina ljudi uvijek traži da ih netko počeše po leđima da bi otklonili stres", rekao je McGlone, prenosi Telegraph.

McGlone dodaje kako je sasvim moguće da nam je češanje članka najugodnije zato što se na stopalima nakuplja najviše bakterija, a njih uklanjamo češanjem.