Ako osjećate neki od ovih simptoma, odmah idite u bolnicu

poviseni tlak

Liječnici okupljeni na Redditu zajedno su napravili popis simptoma koji mogu ukazivati na ozbiljne bolesti, piše Independent. Iako je jasno da internet nije najbolji doktor na svijetu, nekome ovaj popis može spasiti život.

Ako ste izgubili dosta na tjelesnoj masi, bez želje i napora da smršavite

Postoji niz razloga zbog kojih iznenada mršavimo, neki su benigni, a neki nisu. Iznenadan gubitak kilaže može biti povezan s povišenim stresom, poremećajem u prehrani ili može biti simptom bolesti, poput poremećenog rada štitnjače, depresije, a u nekim slučajevima i raka.

Padanje u nesvijest

Padanje u nesvijest događa se zbog smanjenog dotoka kisika u mozak. Simptomi su joj hladan znoj, zbunjenost, zamagljen vidi i zvonjava u ušima. Ako često padate u nesvijest, to može biti znak opasnih problema, poput dijabetesa, bolesti srca ili neuroloških smetnji.

Umorni ste cijelo vrijeme

Iscrpljenost može biti samo znak da previše radite i sve što vam treba je odmor, ali može biti znak i nečeg ozbiljnijeg. Kronični umor može biti rezultat bakterijske infekcije, hormonalne neravnoteže i stresa.

Konstantno osjećate bol

Ako dulje vrijeme osjećate bolove na istom mjestu, moguće je da vam tijelo ukazuje na neki problem. Jedan od simptoma ciste na bubregu, koja može dovesti do zatajenja tog organa, jest stalna bol postrance ili u donjem dijelu leđa, te krv u vašem urinu.

Ako su vam usne jako ispucane

Možda imate Peutz-Jeghers sindrom. Riječ je o nasljednom stanju koje povećava rizik od raznih vrsta raka, a simptomi su mu plave ili tamnosmeđe pjege oko usta te po prstima na rukama i nogama.

Pijete nevjerojatno puno vode

Jedan od najčešćih simptoma dijabetesa je konstantna žeđ. Ako ste konstantno žedni, trebali biste posjetiti svog liječnika.

Izvor: index.hr