Akne, nečista i problematična koža sklona prištićima

kožni problemi, nastanak prištića i akni, hormoni, prehrana, prištići, njega lica, prištići, upozorenje, problemi, prištići, lijek, savjeti, prištići, miteseri, uklanjanje, akne, hrana, koža, prištići, lice, koža, tipovi, akne, otkriće, istraživanje, akne, jedinstveni dijelovi tijela , internet, prištići, čaj od metvice, pogreške, prištići, koža, sumpor, akne, koža, aterom , prirodna maska, prištići, doktorica za prištiće, prištići
Važno je znati što uzrokuje, a što pojačava nastanak prištića i akni:

Ovi dijelovi tijela su najpodložniji pojavi akni jer imaju najveću koncentraciju lojnih žlijezda. Kada ove žlijezde stimulira hormon androgen, počnu pojačano izlučivati masnoće (loj, sebum). Višak masnoća bi se trebao izlučiti kroz pore kože, no ponekad pore mogu biti blokirane folikulama kose, mrtvim stanicama i drugim prljavštinama. Te prljavštine u kombinaciji sa viškom masnoća mogu dodatno začepiti pore kože i tako prouzročiti pojavu akni.

Pa što inicira pojavu akni? Ovdje je lista top 10 stvari koje uzrokuju akne. One ne uzrokuju izravno akne, ali definitivno ih mogu pogoršati. Ova lista će vam pomoći spriječiti pojavu akni. Identifikacijom i eliminacijom ovih uzroka pojave akni, puno će vam lakše biti pronaći pravu terapiju.

1. Hormoni - kao što smo prije spomenuli, hormon androgen potiče lojne žlijezde da pojačano proizvode sebum (loj). Dječaci i djevojčice u pubertetu prolaze kroz dramatične promjene u hormonalnim razinama, a između ostalog i pojačanu produkciju androgena, zbog čega su vrlo skloni pojavi akni.

2. Prehrana - Dok istraživanja pokazuju da nema izravne veze između uzimanja masne hrane i akni, prehrana koja sadrži mnogo slatke, pržene i procesuirane hrane može definitivno pogoršati probleme sa aknama, ometajući tjelesne sustave.

3. Stres - Stres može potaknuti tijelo da proizvodi određene hormone i poveća razinu štetnih toksina u tijelu koji mogu pogoršati akne.

4. Lijekovi - Neki lijekovi mogu sadržavati sastojke poput bromida, litija, kortikosterioda i sl. za koje je dokazano da uzrokuju pojavu akni. Nemojte uzimati lijekove sa ovim sastojcima istovremeno sa lijekovima protiv akni.

5. Odjeća - Stvari poput tijesnih kapa, zaštitnih kaciga, teških naramenica od torbe ili majce sa uskim ovratnikom mogu izložiti kožu pritisku i uzrokovati trenje. Osim toga, odjeća koja je napravljena od materijala koji ne dozvoljavaju koži da diše, također može uzrokovati akne.

6. Loša njega kože - Trljanje, kopanje, stiskanje i bilo koje drugo loše čišćenje kože neće vam riješiti problem sa aknama već će ga pogoršati.

7. Faktori okoliša - Onečišćenje, vlaga i sunce mogu negativno utjecati na kožu i provocirati problem sa aknama.

8. Geni - Akne mogu biti nasljedne. Dijete čiji su roditelji imali akne ima veću vjerojatnost da će također imati akne.

9. Šminka - Neka šminka, osobito ona na bazi ulja, može začepiti pore i pogoršati problem sa aknama. No danas postoje šminke koje se ujedno koriste za liječenje akni.

10. Kontracepcijske pilule - Pilule utječu na tjelesne hormone. Žena koja pije kontracepcijske pilule ili prestaje sa njihovim uzimanjem, može imati probleme sa aknama.

Ovo su neki od uzroka pojave akni- prištića.

Zašto nije dobro stiskati prištiće ?

DOK STISKAMO PRIŠTIĆE vrlo često upotrebimo preveliku silu da bi izišla ona bijela masa iz pore, i pritom popucaju kapilare oko te žlijezde lojnice. Kako je žlijezda prepuna bakterija koje su i stvorile taj prištić, oštećenjem kapilara imaju nesmetan i otvoren ulaz u naš krvotok. Naše tijelo prepoznaje da je došlo do oštećenja krvnih žila i odmah zatvara ranu stvarajući krastu da zaustavi krvarenje ma kako malo ono bilo. Krasta zatvara i onu žlijezdu koja i dalje proizvodi sebum (mast koja čini kožu masnom) koji sada nema kud jer je otvor zatvoren. Ukupni rezultat je da su se bakterije sada našle u prostoru koji je otvoren samo prema unutra - prema našem tijelu. Hrane dobivaju i previše jer žlijezda radi i dalje i počinju se dalje množiti. Tijelo reagira na infekciju i vi dobijete upalu.

Dakle umjesto da ste neprimjernim stiskanjem uklonili prištić, vi ste ga učinili 2-3 puta većim i opasnijim.

Sada dolazi još gora stvar. Obično vas taj naotekli prišt nevjerojatno živcira i stalno imate želju kopati po njemu. Kada bi to radili pažljivo i sa čistim rukama, možda i ne bi bio toliki problem, ali obično to radite vrlo prljavim rukama. Noktima često napravite sitnu ranicu na prištu i tada sve one bakterije s vaših ruku imaju ulaz u već upaljeno mjesto.

Ukoliko radite posao da ste stalno za računalom, na kratko stanite i pogledajte kolege oko sebe. Svako malo netko dira svoje lice rukama, a prije toga je radio na tipkovnici. Znanstvena studija pokazuje da ostaci hrane u tipkovnici i loša osobna higijena, kao što je nepranje ruku nakon odlaska na WC, pogoduju razvoju milijuna bakterija u tipkovnici, što može ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. A prva stvar koju uglavnom dirate nakon rada s tipkovnicom je vaše lice, i to uzastopno i iznova.

Kako je moguće bez rizika istiskati prištiće...???? Ako imate kod sebe naš GEL PROTIV PRIŠTIĆA, slobodno možete blago istisnuti prištić, ali samo na vrhu ili ga otvoriti, pa nanesite naš gel, on će odraditi ostalo, nema ožiljaka, nema upale, gel će zbog adstringentnog djelovanja sam izvući bijelu ili žutu gnojnu masu.

 

kozniproblemi.com