8 top namirnica za ravan stomak

KRASTAVAC

Ovo povrće često koristimo za salatu ili kao grickalicu za zdravu užinu. Krastvaci su bogati vodom koja pomaže u borbi protiv nadutosti.

LUBENICA

Rame uz rame sa krastavcima, lubenica je jedna od "najvodenijih" namirnica. Kriška ove poslastice nema više od sto kalorija i ne sadrži šećer, pa možete slobodno uživati u njenom neodoljivom ukusu.

BJELANCE

Napravite omlet od bjelanaca i nećete imati problema sa nadutošću. Bjelance je bogato proteinima i kada ga konzumirate postaje pravi diuretik koji će vas osloboditi pritiska u stomaku.

CRNO GROŽĐE

Ove voćkice su zadovoljstvo za vaša čula, ali i za stomak. Crno grožđe smanjuje nadutost u stomaku i gasove koji vam mogu biti prava smetnja. Stavite grožđe u frižider tijekom noći i može vam poslužiti kao grickalica tijekom cijelog narednog dana.

HLADNA KAVA

Izbjegavajte gazirana pića, jer ćete od njih vaš stomak zaista patiti. Kada želite da se osvježite, izaberite hladnu kavu, ili čaj. Ne zaboravite da izbjegavate velike količine šećera u ovim napicima.

AVOKADO

Uključite zdrave masnoće u svoju ishranu. Avokado, riba i maslinovo ulje oslobodiće vas nadutosti i nećete morati da brinete o izgledu stomaka i osjećaju naduvenosti koji zna da bude naporan.

BADEMI

Ako se osjećate kao burence, grickajte bademe i pistaće, ali nemojte odabrati posoljene, jer vam sa dodatkom soli neće pomoći da se oslobodite nadutosti.

TIKVICE

Ovo ukusno povrće idealno je za pripremu mnogih jela, ali i za "liječenje" nadutosti u stomaku. Grilovane tikvice će vas zasititi bez mnogo kalorija, pa nećete morati da jedete hranu koja nadima, poput zelene salate.

zena.blic.rs