7 opasnosti za djecu u kući

21.02.2015

Svakom je roditelju, kada su u pitanju njihova djeca, oduvijek najbitnija sigurnost.

Posebice kada su klinci mali i tek trebaju postati odgovorni. Zbog toga sam odlučio skrenuti vam pažnju na ovih 7 savjeta, koji će vam sigurno dobro doći.

1.Prema statistikama, sve više djeca stradava od gušenja balonom nego od drugih igračaka. Zato posebice pripazite na spremanje balona i dijelova kod pucanja.

2.Brojke pokazuju kako se povećava broj primljene djecu u bolnicu, radi slučajnog gutanja baterija. Uvijek ih imajte u posebnoj kutiji na povišenome.

3.Znate li da prozorske rolete kao i žaluzine, predstavljaju poveću opasnost kod podizanja i spuštanja? Imajte to na umu dok su djeca u blizini.

4.Iako su najčešći dekorativni ukras na frižiderima, upravo magneti mogu naštetiti djeci ako ih progutaju. Radi magnetske sile koja ozbiljno šteti probavnom traktu, u puno slučajeva djeca nerijetko baš zbog ove 'sitnice' završavaju na operacijskom stolu.

5.Brijaći aparati lako su dostupni djeci upravo zbog toga što često ne pazimo gdje ih ostavljamo. Pripazite i gdje ostavljate britvice, epilatore i slična kozmetička pomagala.

6.Sredstva za čišćenje su stvari koje se također nalaze u kupaonici i najčešće na niskim policama. Boce s takvim sredstvima bilo bi najsigurnije preseliti na mjesto koje djeci neće biti rukama u dosegu.

7.Oštri predmeti: noževi, škare za papir, škarice za nokte i sl., trebalo bi držati na za to predviđenom mjestu. Nevjerojatne statistike dolaze upravo povezane s oštrim predmetima - tisuće djece godišnje naiđe na njih nehotice.

izvor: profesorsiguro.blog.hr

 

Tagovi: sigurnost djeca

loading...